Youtube Premium Avantajları Nelerdir? Üyelik Ücretleri Ne Kadar?

Youtube Premium Avantajları Nelerdir? Üyelik Ücretleri Ne Kadar?

Dünyada en popüler sosyal medya platformlarından biri youtube’tur. Piyasada yer almaya başladığından beri her geçen sene daha fazla kullanıcı sayısı elde ederek kısa sürede popülerliği yakalamayı başarmıştır. Video üretimi ve izleme üzerine olan youtube’ta bugün her yaşa uygun birçok içerik yer alıyor. Her geçen gün binlerce içeriğin yüklendiği youtube, oldukça zengin bir arşive de sahip. Üstelik eğer topluluk kurallarını ihlal etmezse, yıllarca platformda da yer almaya devam ediyor. 

Youtube, ilk piyasada yer aldığında bu kadar ses getireceği tahmin edilen bir içerik değildi. Ancak günümüzde küçükten büyüğe herkesin oldukça iyi kullandığı platformlar arasında yer alıyor. Youtube ile birçok video, müzik, dizi, film, eğitici video gibi çeşitli kategorilere ulaşmak mümkündür. Bu sayede yüzlerce içeriğe rahatlıkla erişerek son derece eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

Kullanıcılar kendi yeteneklerine veya isteklerine göre ister youtube’a video yükleyebiliyor, isterlerse de diğer kullanıcıların videolarını izleyebiliyor. Birçok avantaj sunan youtube, kendini yenilemeye ve kullanıcılarına farklılıklar sunmaya da devam ediyor. Bu sayede daha fazla kişi youtube tercih etmeye başlarken, mevcut kullanıcılar da kullanmaya devam ediyor.

Günümüzde birçok sosyal medya platformu bulunuyor. Bunların bir kısmı instagram gibi daha eskiden ortaya çıkan platformlar olurken, bir kısmı da daha yeni olanlar arasında yer alıyor. Ancak hepsi aynı etkiyi ve başarıyı elde edemeyebiliyor. Bir kısmı kısa sürede unutulurken bir kısmı da giderek popülerliğini arttırmaya devam ediyor. Youtube da her zaman en çok tercih edilen platformlardan biri olanlardandır. Youtube’a üye olmak, video yüklemek, video izlemek, Premium gibi detaylar kullanıcılar tarafından oldukça merak edilmektedir. İşte youtube kullanımı ile ilgili merak edilen her şey…

Youtube Nedir?

2005 yılında kurulan ve kısa sürede yayılarak neredeyse tüm dünyada aktif olan sosyal medya platformlarından youtube, bugün hala oldukça popülerdir. Youtube, temel olarak video yükleme platformu olarak kurulmuştur ve yalnızca videolar yer alır. Bu videolar her konuyla ilgili olabildiği gibi her uzunlukta da olabilir.

Youtube’a yüklenen videolar, milyonlarca kişiye ulaşır. Eğer gerçekten etkili bir video yüklediyseniz, kısa sürede hesabınızın fazla etkileşim alması muhtemeldir. Youtube’ta videoların yüksek izlenme ve beğenme sayısı alması için videoların nasıl olması gerektiği konusundaki bilgilendirmeleri inceleyerek video yüklemelisiniz. 

Youtube’a video yükleyenler, diğer platformların aksine, tamamı popüler olmak, fazla izlenmek, tanınmak ve gelir elde etmek içindir. Bu yüzden son derece fazla içerik üreticisi ve içerik üreticisi adayı da youtube’ta yer alır. Ücretsiz olarak sunulan youtube, aynı zamanda kullanıcılara birçok üyelik avantajı da sunmaktadır.

Youtube Nasıl Video Yüklenir?

Youtube’a video yükleyebilmek için öncelikle giriş yapmanız gerekir. Eğer üyeliğiniz yoksa ücretsiz bir şekilde üye olduktan sonra video yükleyebilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra oluştur seçeneğini tıklayıp video yükle demeniz gerekir. Ardından yüklemek istediğiniz videoyu seçerek işlem adımlarını tamamlamanız yeterli olacaktır. Videonuzun daha fazla kişi tarafından izlenmesi ve daha çok beğeni alması için başka platformlarda da paylaşmanız daha etkili olacaktır.

Youtube’a eklediğiniz videoların çözünürlüğünün yüksek olmasına ve kaliteli olmasına da dikkat etmeniz gerekir. Bu sayede daha çok izlenme alırsınız ve daha fazla kullanıcıya ulaşma imkanı elde edersiniz. Eklediğiniz videolarda dikkat etmeniz gereken en önemli detay ise videoların topluluk kurallarına uygun olmasıdır. Aksi takdirde videonuz kaldırılabilir. Aynı durumu birkaç kere yaşarsanız hesabınız da kalıcı olarak kapatılabilir.

Youtube Nasıl Video İzlenir?

Youtube’a video yüklemek isteyen değil, izlemek isteyenlerdenseniz işiniz çok daha kolay. Yalnızca youtube uygulamasını açıp arama kısmına izlemek istediğiniz içerikle ilgili herhangi bir şey yazmanız yeterli olacaktır. Sanatçı adı, şarkı adı, kanal sahibinin adı, kategori adı gibi birçok konu aramayı rahatlıkla yapabilirsiniz.

Eğer üye olup video izliyorsanız, videolarını beğendiğiniz kişilerin kanallarına abone olabilirsiniz. Bu sayede yükledikleri videolardan daha hızlı bir şekilde haberdar olursunuz. Aynı zamanda videolara yorum bırakabilir, beğeni ya da beğenmeme durumunu belirtebilirsiniz.

Youtube’ta “Kanal” Ne Demek?

Her sosyal medya platformunun kendine göre bir sistemi vardır. Youtube’ta yer alan kanal özelliği de budur. Aslında video ve içerik yüklemesi yapan kişilerin profilleri anlamın gelen kanal sözcüğü youtube’ta kullanılan bir dildir. Kullanıcılar, “kanalıma abone olun” gibi taleplerde bulunarak abone sayılarının artmasını böylece daha yüksek etkileşime sahip olmayı amaçlar. Bu aslında “beni youtube’ta takip edin” demekle aynı şeydir.

Youtube’un bu kadar popüler olmasının sebeplerinden biri de gerçekten başarılı olan içerik üreticilerine ödeme yapma imkânı sunmalarıdır. Para kazanma seçeneğini aktif hale getiren kullanıcılar, izlenme sayıları ve abone sayıları belirli bir limite ulaştıktan sonra ödeme almaya başlarlar. Bu şekilde gelir elde edenlerin sayısının artmasından dolayı daha çok kişi artık youtube’a video yüklemeye başlamıştır. Ancak söylendiği kadar kolay olmayan bu durum için oldukça sabırlı olmak ve bir o kadar da kaliteli içerikleri üretebilmek gerekir. 

Youtube Premium Nedir?

Youtube Premium, youtube tarafından sunulan bir abonelik hizmetidir. Youtube Premium alabilmek için yapmanız gereken yalnızca üyelik ücretini ödemektir. Ardından youtube Premium avantajlarından yararlanarak kaliteli bir şekilde youtube’u kullanabilirsiniz. Youtube Premium birçok avantaj sunar ancak en çok tercih edilmesini sağlayan özelliği reklamsız video izleme özelliğidir. Bu sayede kullanıcılar video izlerken ya da yeni açtıklarında karşılaştıkları reklamlardan kurtulur ve kesintisiz videonun keyfini çıkarır.

Aylık belirli bir miktarın ödenmesi durumunda yararlanılabilen Premium üyelik, giderek daha popüler hale gelmeye başladı. Reklamsız ve kesintisiz şekilde video izleme ve müzik dinleme seçeneği en cazip özellikleri arasında yer alsa da youtube kids, youtube music gibi özellikleri sebebiyle de son derece yaygın olarak tercih edilmektedir. Arka planda uygulamanın çalışmaya devam etmesi ve videonun kesilmemesi de en çok tercih edilme sebepleri arasında yer alır.

Youtube Premium, youtube’un ortaya çıktığı ilk zamanlarda yoktu. Daha sonra yapılan çeşitli yenilikler ve güncellemeler sonrasında gelen yeniliklerden biri de youtube Premium oldu. Zamanla yayılması ile birlikte daha çok kullanıcı youtube premiumdan haberdar olmaya başladı. Bu da giderek hem ülkemizde hem de dünyada Premium üyeliğin daha avantajlı olduğunun göstergesi olur hale geldi. Günümüzde birçok kişi bireysel paket olarak Premium youtube üyeliği kullanmaktadır. Aylık otomatik ödeme talimatı ile kolay bir şekilde youtube Premium üyesi olabilirsiniz. Sağladığı avantajlardan sonra ise kullanıcıların çoğu bu uygulamayı kullanmaya devam etmektedir.

Youtube Premiumun Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

2014 yılından beri var olan youtube Premium hizmeti, oldukça olumlu karşılandı. Youtube ile birlikte çıkmayıp daha sonra tanıtılmış olsa da bu herhangi bir olumsuzluk katmadı. Youtube Premium ile son derece başarılı şekilde tercih edilmeye devam etti. Youtube Premium, kullanıcıların daha kaliteli ve daha rahat bir video hizmeti almasını sağladığı için son derece fazla tercih edilir. Üstelik sağladığı avantajlara göre verilen aylık ödeme tutarı da oldukça uygundur. Bu sayede hem ekonomik olmasıu hem de daha fazla avantaja sahip olması nedeniyle oldukça fazla tercih edilir. Youtube Premium ile siz de son derece kaliteli binerce çeşit videoyu gönül rahatlığı ile izleyebilirsiniz. Özellikle youtube’tan çok sık video izleyen kişiler youtube Premium kullanarak avantajlı bir hizmete de sahip oldular. İşte youtube premiumun avantajları:

  • Video izlerken reklamsız içerik keyfi sunar. Bu sayede video esnasında ya da video açılırken çıkan videolara maruz kalmadan kesintisiz olarak video izleyebilirsiniz.

  • Youtube originals programına erişim imkanı sunar. Youtube originals, youtube tarafından üretilen içeriklerin yayınlandığı kanaldır. Yalnızca Premium üyeler buradaki videolara erişebilir.

  • Mobil cihazlara video indirme özelliği de youtube Premium ile mümkündür. Normal üyeler ya da üye olmadan kullananlar mobil cihazlarına video indiremez. Ancak Premium üyeler, bu avantajdan da yararlanır.

  • Youtube’un belki de en zor olan yönlerinden biri uygulamadan çıkıldığında videonun kapanmasıdır. Arka planda video oynatma seçeneği aslında mevcuttur. Ancak bu avantajdan yalnızca Premium üyeler faydalanabilir. 

  • Youtube kids özelliği ile çocukların rahatlıkla youtube’tan video izlemelerini sağlarsınız. Bu sayede anne babalar çocukları için endişelenmez ve onları kısıtlamaz. Youtube Premium sayesinde aynı zamanda eğlenerek harika zaman geçirme imkanı elde ederler.

  • Youtube music erişimi de Premium üyelikle mümkündür. Bu sayede kullanıcılar youtube tarafından yüklenen müzik videolarına da reklamsız bir şekilde erişebilir.

Youtube Premium ilk yayınlandığında yalnızca müzik videolarındaki reklamın kaldırılmasını kapsıyordu. 2015’in sonlarına doğru bu hizmet Youtube Red olarak revize edildi ve tüm youtube videolarında reklamsız erişim hizmeti olarak yer almaya başladı. 

2018 yılının sonlarına doğru bu hizmetin adını youtube Premium olarak değiştirdiler ve beraberinde birçok yenilik de getirdiler. Youtube Gaming ve youtube kids gibi içeriklere de yalnızca Premium abonelerin erişebilme imkânı tanındı. Aynı zamanda kullanıcılar indirdikleri videoları artık çevrim dışı olarak da izleyebilecekleri için oldukça büyük bir fırsat daha elde etmiş olurlar. 

Youtube Premium Ne Kadar?

Youtube Premium ücretli sunulan bir hizmettir. Youtube Premium aboneliği ile kullanıcılar birçok avantajdan yararlanır. Üyelik ücretleri ise youtube Premium ile ilgili en çok merak edilen özelliklerden biridir. Youtube premiumun üyelik ücretleri aylık ve yıllık olacak şekilde belirlenir. Fiyatlar her ülkede de farklı olmaktadır.

Youtube Premium üç farklı paket halinde kullanıcılara sunulur. Kullanıcılar kendileri için en uygun olan paketi tercih ederek onun ödemesini yaparlar. Bu paketler:

  • Youtube Premium Öğrenci paketi

  • Youtube Premium aile paketi

  • Youtube Premium bireysel pakettir.

2023 yılında son gelen zamlarla beraber youtube Premium paketlerinin ücretleri de merak edilmektedir. Aynı zamanda ödeme seçenekleri arasında aylık ve yıllık olarak da iki seçenek sunulmaktadır. Buna göre isterseniz her ay paketin sabit fiyatını ödeyebilirsiniz ya da yıllık olarak daha avantajlı olan fiyatı tek seferde ödeyip 1 yıl boyunca rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Youtube Premium öğrenci paketi, öğrencilerin daha avantajlı olarak yararlanmasını sağlar. Aylık sadece 19.49 TL ile youtube Premium öğrenci paketi avantajlarından yararlanabilmek mümkündür. 

Youtube Premium aile paketi, Premium seçeneklerinden bir diğeridir. 59.99 TL aylık olarak sunulan paketin, yıllık fiyatlandırması bulunmamaktadır.

En çok kullanılan paketlerden olan bireysel paket ise son derece fazla tercih edilir. Ekonomik olarak da daha uygun olan öğrenci paketi, eğer okulunuz listede yer alıyorsa kullanılabilir. 2023 yılının youtube Premium öğrenci paketi fiyatı ise son zamlardan sonra 29.99 TL aylık olarak belirlenmiştir. Yıllık abonelikte ise 359,88 TL yerine 299,99 TL ödeyerek daha uygun fiyatlı tercih etmiş olursunuz.

Youtube Premium seçeneklerine bu üç farklı paketi ekleyerek kullanıcılar için kolaylık sağlamıştır. Bu sayede kullanıcılar son derece rahat bir şekilde kendileri için en uygun paketi seçip devam edebilirler. Üstelik memnun kalmadıklarında da üyeliklerini kolayca iptal edebilirler. 

Youtube Premium üyelik hizmetini ortaya çıkardığından beri oldukça fazla kişi Premium avantajlarından yararlanmak için tercih etmeye başlamıştır. Premium üyeliğin iptal edilme oranı ise oldukça düşüktür. Bu da aslında başarılı bir hizmet olduğunun göstergesi olmaktadır. 

Youtube Premium ile birbirinden çeşitli videoları son derece kaliteli bir şekilde izleme olanağına sahipsiniz. Aynı zamanda reklamsız izleme fırsatı sayesinde videonun en heyecanlı ya da önemli yerinde reklam ile kesilmesi durumunu yaşamazsınız. Youtube Premium ile arka planda çalma özelliğini kullanarak da başka uygulamalar arasında geçiş yaparken Premium özelliği sayesinde de çalmaya devam eder. 

Youtube Premium aynı zamanda yalnızca Premium üyelerin izleyebileceği içerikler de sunar. Youtube Original ile burada yer alan youtube’un kendi eklediği videoları izleyerek farklı ve eğlenceli içeriklere ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda bu sayede sadece size özel olan içerikleri, diğer kullanıcıların izleyemediğini de bilirsiniz. Youtube Premium aynı zamanda youtube kids sunar. Youtube kids, çocuklardan çok, aileleri mutlu eden bir uygulamadır. Çünkü youtube kids’te yer alan içerikleri çocuğunuz izlerken, sizin endişelenmenize gerek kalmaz. Çünkü youtube kids’te yer alan içeriklerin tamamı çocuklara uygun olan içeriklerdir. Hem eğitici hem de eğlendirici olan bu içerikler ile çocuğunuz youtube kids keyfi çıkarırken sizin de aklınız onda kalmaz.

Youtube music, youtube Premium tarafından sunulan ayrıcalıklardan bir diğeri olarak karşımıza çıkıyor. Youtube Premium ile binlerce müziği ister çevrimdışı olarak ister online olarak rahatlıkla dinleyebilirsiniz.