Twitter Gizli Hesap Görmek Mümkün Mü?

Twitter Gizli Hesap Görmek Mümkün Mü?

Sosyal medya platformlarının ne kadar popüler olarak kullanıldığının herkes farkındadır. Sosyal en popüler kullanılan sosyal medya platformlarının dünya genelinde milyonlarca kullanıcısı vardır. Her geçen gün de kullanıcı sayıları artmaktadır. Artan kullanıcı sayılarının ilk sebeplerinden biri de platformların, kullanıcıların istediği gizliliği sunmasıdır. Bunlardan biri de twitterda olan hesap gizleme özelliğidir. Birçok kullanıcı gizlenen hesapların görülüp görülemeyeceğini merak eder. 

Twitter Nasıl Üye Olunur? Ücretli Mi?

Kullanıcılar, dünyada en popüler platformlardan biri olan twittera nasıl üye olacaklarını merak ederler. Twittera üyelik tamamen ücretsizdir. Mobil telefonlarınıza uygulama indirerek ya da bilgisayarlarda tarayıcıdan açarak hemen kayıt ol seçeneğini seçebilirsiniz. Burada bazı bilgileri tamamladıktan sonra ve hepsinden önemlisi bir kullanıcı adı seçtikten sonra twitterı kullanabilirsiniz. Açar açmaz isterseniz hemen twit atabilirsiniz ya da önce biraz takipçi kazanmaya çalışabilirsiniz. %100 ücretsiz olarak sunulan twitterı, topluluk kurallarına aykırı herhangi bir davranışta bulunmadığınız sürece süresiz olarak kullanabilirsiniz. Bu davranışlarda bulunmanız durumunda ise hesabınız askıya alınabilir ya da kalıcı olarak kapatılabilir. 

Twitter Hesap Gizleme Nedir?

Twitter kullanıcılarının tercihlerine bırakılan seçeneklerden biri de gizli hesaptır. Kullanıcılar eğer isterse twitter hesaplarını korumaya alabilirler. Bu sayede kendilerini takip etmesine izin vermedikleri hesaplar, attıkları tweetleri, takipçileri, takip edilenleri ve beğenileri göremezler. Eğer bir kişi gizli profili olan bir kişiyi takip etmek istiyorsa yapması gereken takip isteği yollamaktır. Profil sahibi kabul ederse ancak o zaman profile erişim sağlanır. Aksi takdirde kullanıcıyı takip edemezsiniz. Israrla sürekli istek göndermek ise kullanıcının sizi engellemesine bile sebep olabilir. 

Kullanıcıların birçoğu tercihe bağlı olarak hesaplarını gizleyebilir. Oldukça kısa sürede yapılabilen hesap gizleme işlemi, yine çok kısa sürede kaldırılabilir. Bu yüzden bunu bir kere yapınca geri dönüşü yok gibi de düşünmemek gerekir. Kullanıcılar istedikleri zaman twitterın kullanıcıları için sunduğu bu özelliği kullanabilir.

Twitter Hesap Nasıl Gizlenir?

Twitter profilinizi gizlemek isterseniz yapmanız gereken yalnızca ayarlara girmektir. Ardından ayarlar ve gizlilik aşamasına gelip tweet gizliliğine gelmeniz gerekir. Tweetlerimi korumaya al seçeneğini aktif hale getirmeniz durumunda başarıyla hesabınızı gizlersiniz. Aynı şekilde kapatmak istediğinizde de aynı işlemi yapmanız gerekir.

Twitter hesap gizleme sizin için yetersiz bir seçenekse, bir üstü olan hesabı dondurma seçeneğini tercih edebilirsiniz. Bunu yaptığınızda hesabınız kimse tarafından bulunmaz ve görülmez. Bu yüzden hesabınızı dondurabilirsiniz. Ancak bunun 30 gün süresi vardır. 30 gün boyunca dondurduğunuz hesabınızı açmazsanız hesabınız twitter tarafından kalıcı olarak silinir. 

Twitter Hesap Neden Gizlenir?

Twitter hesaplarını kullanıcıların neden gizlediği merak edilmektedir. Bunun kesin bir sebebinin olduğu söylenemez. Kullanıcılar tamamen kendi isteklerine göre hesaplarında gizlilik modunu aktif hale getirebilirler. Kimi kullanıcılar hesaplarını ilk açtıklarından beri böyle kullanırlarken, kimileri de ara sıra gizleyerek kullanabilirler. Bunu sebebi eğer tek bir kullanıcının görmesini engellemekse bu durumda o kullanıcıyı engellemek gerekebilir. Ancak unutmayın ki ilgili kullanıcı eğer yeni hesap açarsa yeniden tweetlerinizi görebilecektir. Bu yüzden gizlilik seçeneği daha güvenli olacaktır.

Twitter hesaplarını gizlemek, tamamen kişinin kendi tercihidir. Bu yüzden bunu yapan insanlar için genel bir değerlendirme yapmak gereksiz bir durum olacaktır. Kimi hesap sahipleri yalnızca tanıdığı kişilerle takipleşmek istediğinden ve onları da yalnızca tanıdıklarının görmesini istediğinden hesabını kapatırken, bazı kullanıcılar da twitterda popüler hesaplar arasında yer almak istedikleri için hesaplarını gizleme gereği duymazlar. Bunun dışında belirli dönemlerde gizleyip açma da seçenekler arasında yer alır. 

Twitter Gizlenen Hesaplar Görülebilir Mi?

İnternette sosyal medya platformları ile ilgili birçok soru sorulur. Bunlardan biri de twitterda gizlenen hesapların görülüp görülemeyeceği ile ilgidir. Twitterda gizlenen heapların görülmesi konusunda net bir durum olmasa da bunun pek mümkün olmadığını söyleyebiliriz. İnternette birçok yerde twitter gizli hesapları görüntüleme ile ilgili reklamlar ve gönderiler olsa da bu aslında pek de mümkün değildir. Zaten twitter gibi güçlü bir platformun, bu şekilde uygulamalarla gizliliklerinin delinebilir olması da zordur. Birçok yerde yer alan bu uygulama ile gizli hesapları görüntüleyin gibi durumlar tamamen asılsızdır. Üstelik size kullanıcınız ile giriş yaptırarak güvenliğinize de zarar vermektedir. Bu sayede bilgilerinize erişebilirler ve birçok yönden de zarar verebilirler.

Güvenliğiniz için bu şekilde yer alan başlıklara itibar etmemeniz ve kullanmamanız tavsiye edilir. Zaten bu etik de bir davranış değildir. Kendi isteği ile twitlerini gizleyen ve görünmesini istemeyen kişiler, bunların aykırı yollarla yapılmasından da rahatsızlık duyabilir. Elbette her platform, bir şekilde insan eli ve zekâsıyla yapılmıştır. Özellikle yeni gelen özelliklerde bazı açıklıklar olması mümkündür. Ancak bu durumu geliştirmeye ve her yeni güncellemede düzeltmeye de devam ederler. Dolayısıyla ortaya çıkabilecek ufak açıklar olsa da bile bu mutlaka düzeltilir. Hele de twitter gibi milyonlarca kullanıcısı olan başarılı ve popüler platformların bu şekilde büyük ihmallere sahip olması söz konusu değildir. Bu yüzden reklam olarak gördüğünüz, bu sefer işe yaradı gibi yanıltıcı başlıkları, oynanmış videoları izleyip bu durumlara inanmamanız tavsiye edilir.

Twitterda gizlenen hesapları gerçekten görmek istiyorsanız ancak yeni bir hesap açarak onunla istek göndermeyi deneyebilirsiniz. Bu da şahıs profillerinden çok genel hesaplar olursa daha çok dikkat çeker. Örneğin komedi hesabı, müzik hesabı gibi hesaplar olması daha çok tercih edilir. Tabi ki bir de takipçi sayısı önemlidir. Bu şekilde bir profilden istek geldiğinde kullanıcıların birçoğu kabul eder. Geri takip etmese bile gelen isteği kabul ederler. Bu sayede profili görebilirsiniz.

Yalnızca bu yöntem dışında ise gizlenen twitter profillerini görebileceğiniz bir yöntem ne yazık ki yoktur. Bu yüzden bu şekilde verilen reklamlara ve haberlere inanmamanız önemle rica edilir. Bu sayede kendi güvenliğinizi de korumuş olursunuz. Son derece riskli olan bu durum yüzünden birçok kullanıcı hesabını kaybetti, virüs kaptı ya da çeşitli mağduriyetler yaşadı.

 

Açık ve net bir şekilde belirtmek gerekirse twitterda gizlenen hesapları, bir uygulama ya da link aracılığıyla görmek mümkün değildir. Bu şekilde reklam olarak gelen ya da internet sitelerinde yazan durumların tamamen art niyetli olduğunu ve size istediğiniz hizmeti veremeyeceği gibi daha kötü etkileyeceğini bilmeniz gerekir. Kesinlikle bu tarz linklere tıklayarak ya da uygulamalar indirerek kullanıcı adınızla giriş yapmayın.