Twitter’da Dikkat Çekici Bir Profil Nasıl Oluşturulur?

Twitter’da Dikkat Çekici Bir Profil Nasıl Oluşturulur?

Sosyal medya platformlarının günümüzde oldukça popüler olduğunun herkes bir şekilde farkındadır. Kimisi kendisinden kimisi ise çevresinden gördüğü kadarıyla herkesin en az bir tane sosyal medya platformu kullandığı görülür. Kullanılan platformların her birinin farklı özellikleri olsa da herkes bir şekilde hayatında bu platformlara yer vermiştir. Ülkemizde de dünyada da en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri de twitterdır. Twitter, her geçen gün çok daha fazla kullanıcıya sahip olmayı başarmıştır. Birçok kişi twitterın deyim yerindeyse ünlüleri arasına girmiştir. Bunun birçok sebebi olsa da bunu yapmak için bazı yöntemler de mevuttur. Özellikle yeni başlayacak olanlar için twitterda etkili bir profile sahip olmanın yöntemlerini merak edenler olacaktır. İşte içeriğimizde twitterda popüler olmak ve dikkat çekmek için yapılması gerekenler de dahil, merak ettiğiniz her şey!

 

Twitter Nedir? Ne Zaman Kuruldu?

 

Twitter, 2006 senesinde hayatımıza giren ve hala hayatımızda yer alan platformlardan biridir. Şimdiki adı bir isim değişikliği ile X olsa da hala birçok insan twitter olarak bahsetmektedir. Dünya genelinde 25’in üzerinde ofisi olan twitter, 2013 senesinde en çok ziyaretçi sayısına sahip olan sitelerden biri olmayı da başarmıştır. Neredeyse 20 yıllık bir geçmişi olan twitter, bu başarısını sık sık aldığı güncellemelere borçludur. Çünkü her güncellemede yenilikler getirerek bunu kullanıcılarına sevdirmeyi başarmıştır. Üstelik sevilmeyen ve olumsuz tepki alan yenilik görüşlerini de geri çekerek, kullanıcılarının düşüncelerine ne kadar önem verdiğini göstermiştir. 

 

Ekim 2022 senesinde Elon Must tarafından satın alınan Twitter, X adını alarak aynı şekilde hayatlarımızda yer almaya devam etmiştir. Twitter, temel olarak metin paylaşma platformu olarak ortaya çıkmıştır. İlk kurulduğunda belirli bir karakter sayısında metinler paylaşılıyordu ve buna “tweet atmak” deniyordu. Bunda elbette sosyal medya platformları için temel nokta olan beğeni hizmeti yer alıyordu. Aynı zamanda kullanıcılar beğendikleri tweetleri “retweet” yaparak profillerinde paylaşabiliyor. Twitter, diğer platformlara göre metin ağırlıklı olmasından dolayı ilk ortaya çıktığından beri oldukça popüler olmuş ve fazla tercih edilmiştir. Hala birçok insan aktif olarak kullanmakta ve yeni üye sayısı da artmaktadır. Twitterda diğer kullanıcıları takibe alabilir, onların paylaşımlarını görebilirsiniz.

 

Twitter daha sonra aldığı çeşitli güncellemelerle fotoğraf yükleme, canlı yayın açma, video yükleme gibi özellikler getirmiştir. Artık son derece kapsamlı hale gelmiş olan twitterda, birçok özellik aynı anda kullanılabilir. Twitterın bir diğer özelliği ise favori hesaplar oluşturma, kişiye özel olarak tweet bildirimleri açma gibi detayları da kullanarak twitterı %100 verimli bir şekilde kullanabilirsiniz.

 

Twitter, gizlilik konusunda da her yeni güncellemede sizleri düşünerek yenilikler getirmiştir. Örneğin isteyen kullanıcılar, profillerini kilitleyebilirler. Bu sayede diğer kullanıcılar tweetlerinizi göremediği gibi, sizleri kimin takip ettiğini, sizin kimleri takip ettiğinizi ve beğenilerinizi de göremezler. Sizi takip edebilmek için istek göndermeleri gerekir. Bir diğer gizlilik önlemlerinden biri ise attığınız tweetlere kimlerin yanıt verebileceğinizi de kararlaştırabilirsiniz. 

 

Twitter Nasıl Üye Olunur? Nasıl Kullanılır?

 

Twittera yeni üye olmak isteyenlerin sorduğu birçok soru vardır. Bunlardan ilki twittera üye olmanın ücretli olup olmadığıdır. Twitter üyeliği tamamen ücretsizdir. Twittera üye olmak için yalnızca web sitesinden ya da mobil uygulamadan twitter sayfanıza girmeniz ve üye ol demeniz yeterlidir. Ardından kullanıcı adı belirleyip diğer bilgileri de doldurduktan sonra üyeliğiniz tamamlanmış olur. 

 

Twitterı kullanmak için yapmanız gereken bundan sonrasıdır. Önce tanıdığınız kişileri, popüler hesapları ya da gündemi yakalamanızı sağlayan spor, haber, borsa gibi amaçlı açılan profilleri takibe alabilirsiniz. Dilediğiniz her an ise tweet paylaşarak aktif hale gelebilirsiniz. Bundan sonra dilediğiniz zaman tweet paylaşabilir, başka tweetleri görerek beğenebilirsiniz. Eğitimden gündeme, spordan eğlenceye birçok alanda hesapları takip edebilir, yeni bilgiler edinebilirsiniz. Aynı zamanda twitter kullanan ünlüleri takip ederek onların da attığı tweetleri görebilir, beğenebilir hatta yanıtlayabilirsiniz. 

 

Twitter Hesabı Kapatılabilir Mi?

 

Kullanıcıların bazıları çeşitli sebeplerden dolayı açtıkları hesapları kapatmayı düşünebilir. Bunu yapmak elbette mümkündür. Ancak twitter bu anlamda size bir seçenek daha sunar: hesabı dondurmak. Hesabınızı belirli bir süre dondurarak geri dönebilirsiniz. Ancak bu çok uzun bir süre olursa artık hesabınız açılamayacak şekilde kalıcı olarak kapatılmış olur. 

 

Twitterda Popüler Hesap Olmak İçin Ne Yapılır?

 

Sosyal medyaların neredeyse hepsinde olduğu gibi twitterda da nasıl popüler hesaplar arasında yer alınabileceği merak edilir. Bunun için birkaç yöntemi uygulamanız sizi daha çabuk istediğiniz amaca ulaştırabilir. Ancak öncelikle şunu belirtmek gerekir ki bu yöntemleri aynı anda uygulamanız sizin çok daha kolay ve kısa sürede popüler twitter kullanıcısı olmanızı sağlar. Twitterda popüler olan, binlerce takipçisi olan ve yüzbinlerce retweet ve beğeni alan hesaplar arasında yer almak için uygulayabileceğiniz bazı yöntemler:

 

  • Kendinize özgün bir kullanıcı adı belirleyin. Rakamlardan ve sembollerden oluşan kullanıcı isimleri yerine tamamen kelime ve harflerden oluşan bir kullanıcı adı hem akıllarda kalacak hem de dikkat çekecektir. Örneğin isim_soyisim99 gibi bir kullanıcı adı dikkat çekici olmayacaktır. Ancak “Vişneli Parfüm” gibi farklı çağrışımlar yapan, değişik isimler dikkat çekici olacaktır. Bunu isterseniz isminizin farklı dillerdeki anlamları ile isterseniz bir lakap ya da bitki isimleri gibi fikirlerle yapabilirsiniz.

  • Hesabı açar açmaz birçok kişiyi aynı anda takibe almayın. Hesabı açtıktan sonra elbette belirli sayıda hesabı öncelikle takip edin. Ancak bir anda binlerce kişiyi takibe almak sizi oldukça pasif bir hesap haline getirecektir.

  • İlk tweetiniz en orijinali olsun. Mümkünse birçok kişinin katılacağı, onay vereceği ya da güleceği yani ortak düşüneceği bir tweet atmaya çalışın. Ancak aynı zamanda kopya ya da çalıntı olmayan orijinal bir tweet olmasına da dikkat edin. Bu sayede siz birilerini takibe aldıkça onlar da profillerinize bakacaktır ve ilk etkileyici tweetiniz sayesinde sizi takibe alacaklardır. 

  • Eğer popüler twitter hesapları arasında yer almak istiyorsanız hesabınızı kilitlemeyin. Bu başkalarının sizi fark etme ihtimallerini oldukça düşürür. Yalnızca kilitli bir profile ulaşırlar. Aynı zamanda tweetlerinizi de görmedikleri için sizi takip etme isteği de duymazlar. 

  • Başka tweetlere etkileşim verin. Tweetleri beğenin, yorum yapın ya da alıntılayark kendi fikrinizi belirtin. Bu, tweeti beğenen ya da gören diğer insanların dikkatlerini çeker. 

  • Profil fotoğrafı koyun. Bu insanların profiliniz konusunda aşinalık edinmesini sağlar. Bu mutlaka kendi fotoğrafınız olmak zorunda değildir. Dilerseniz dizi karakterleri hatta çizgi film karakterleri de tercih edebilirsiniz. Ancak yaygın olarak twitterın popüler hesaplarına bakıldığında kendi fotoğraflarını yarı anonim şekilde koyduklarını söylemek mümkündür. Örneğin, güneş gözlüğü takmış ve kedisiyle poz vermiş bir fotoğrafı tercih edebilirsiniz. Ayrıca çok sık profil fotoğrafı değiştirmemeniz de aşinalık açısından önemlidir.

  • Olumsuz tepkilerden ve sert eleştiri alacak tweetlerden kaçınmanız daha doğru olacaktır. Elbette twitter, başkalarına hakaret etmeden ya da özgürlüklerini ihlal etmeden düşüncelerin özgürce paylaşılabildiği bir platformdur. Ancak bu çizgiyi doğru ayırt etmek gerekir. Düşüncenizi belirtirken, hakaret, küçük görme gibi durumları tercih ederseniz büyük bir kesimden “linç” yemeniz olasıdır. Birçok profil dikkat çekmek için bunu kasıtlı olarak tercih etse de sonrası için ve kalıcı bir durum olabileceği için çok tavsiye edilmez. Bunun yerine daha genel ve yumuşak dilli içerikler tercih edilmelidir.

  • Twitterde her zaman en kısa sürede en çok beğeni ve retweet almış olan tweetler, komik ve eğlenceli tweetlerden oluşur. Bu yüzden mizah yönünüz gelişmişse sizin için süreç biraz daha kolay ve hızlı olacaktır.

  • Kopya ve çalıntı tweetlerden kesinlikle uzak durun.

  • Topluluk kurallarını ihlal etmeyin. Bunun karşılığında belirli bir süre tweet atma engeli, mesaj atma engeli hatta hesabın kalıcı olarak kapatılması gibi durumlara maruz kalabilirsiniz. 

 

Twitterda dikkat çekici ve popüler hesaplar arasında yer almak istiyorsanız, bu yöntemlerin mümkünse hepsini en azından da birkaç tanesini aynı anda uygulamaya çalışın. Bu sayede siz de popüler hesap olma yolunda ilk adımları oldukça sağlam şekilde atmış olursunuz. Burada önemli olan istediğiniz dikkat çekici profil özelliğine sahip olmak için sabırlı olmanız gerektiğidir. Böylece beklenenden daha kısa sürede popüler ve dikkat çekici bir tweetter kullanıcısı olabilirsiniz. Zamanla twitter kullanıcıları da marka işbirlikleri yapabilir ya da sponsorluklar yapabilir. Ancak bu diğer platformlara göre daha az rastlanan bir durumdur. Önemli olan paylaşımları ile dikkat çeken ve birçok kişiye aynı anda hitap edebildiği için takip edilen hesaplar arasında yer almaktır. Zamanla diğer kullanıcılara öneri hesap olarak da twitter tarafından gösterilirsiniz. 

 

Dikkat çekici twitter kullanıcısı olma yolunda siz de bunları uygulayıp, istediğiniz amaca ulaşabilirsiniz. Bu sayede hem popüler olacak hem de her geçen gün daha fazla takipçi elde etmeye başlayabilirsiniz.