Tiktok Hesabı Nasıl Açılır?

Tiktok Hesabı Nasıl Açılır?

Günümüzde popüler olarak kullanılan sosyal medya platformlarına dahil olmak isteyen oldukça fazla kişi vardır. Bunların bazıları daha önce hiç kullanmadığı platformlara katılmak amacıyla kaydolmak isterken, bazıları da çeşitli sebeplerden dolayı kapattıkları platformlara yeniden dahil olmak isterler. Bu yüzden her gün binlerce kişi sosyal medya platformlarına katılmaktadır.

Popüler olarak tercih edilen ve milyonlarca kullanıcısı bulunan platformlardan biri de tiktoktur. Tiktoka kaydolarak birçok video izleyebilir, aynı zamanda kendi videolarınızı da kolaylıkla ekleyebilirsiniz. Tiktok hesabı nasıl açılır, ücretli mi, nasıl kullanılır gibi soruların cevaplarını arayanlar için ise cevaplar işte burada…

Tiktok Nasıl Kayıt Yapılır?

Dünyaca popüler olan tiktoka siz de katılmak ve birbirinden farklı videoları izlerken kendiniz de video eklemek için yapmanız gerekenler oldukça basittir. Tiktok hesabı açmak için mobil uygulamayı telefonunuza indirmeniz ya da bilgisayarda tarayıcıdan web sitesini açmanız yeterli olacaktır. Ardından kaydol seçeneğini seçmeniz gerekir. Telefon ya da mail bilgilerinizle giriş yapabileceğiniz gibi, doğrudan hazır olan hesaplarınızla da giriş yapabilirsiniz. Twitter, facebook ya da Google hesaplarınızla da devam ederek tiktok kaydınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Twitter, Google ya da facebook hesaplarınızla devam etmek istemiyorsanız telefon ya da mail ile kaydol seçeneğini seçmeniz gerekir. Doğum tarihinizi ve cep numaranızı girdikten sonra telefonunuza gelen onay kodunu girmeni gerekir. Ardından diğer kişisel bilgilerinizi doldurmanız ve en önemli aşamalardan biri olan kullanıcı adı belirlemesi yapmanız gerekir. Daha sonra kayıt işlemleriniz tamamlanır ve istediğiniz an tiktok hesabınıza giriş yapma imkânı elde edersiniz.

Tiktok Kullanıcısı Olmak Ücretli Mi?

Sosyal medya platformlarını kullanmak isteyenlerin en çok merak ettikleri durumlardan biri de ücretidir. Tiktok, kullanıcılarından üyelik için herhangi bir ücret almaz. Ücret almadığı gibi tiktok kullanıcılarının para kazanmasını da sağlayabilir. Bu elbette kolay olacak bir şey değildir. Ancak yeterli etkileşimi alan ve popüler olan kullanıcılar, diğer hesapların hediye gönder seçeneğini kullanması ise gelir elde edebilir. Tiktok kullanmak istiyorsanız hemen ücretsiz bir şekilde kaydolabilirsiniz.

Tiktok Nasıl Kullanılır?

Her sosyal medya platformunun kendine göre özellikleri ve kullanım şekli vardır. Tiktok kullanmak isteyen ve yeni kaydolan kullanıcılar da aslında tiktok içeriğini ve kullanımını merak ederler. Tiktok temel olarak video platformudur. Ancak youtubetan oldukça farklıdır. Daha kısa videoların yer aldığı tiktok, genelde eğitim ve bilgilendirme, dizi, film, çizgi film gibi içerikler içermez. Kullanıcıların kendilerinin çektiği videoları içerir. 

Tiktokta arama kısmından istediğiniz kullanıcıları bulabilir onları listenize ekleyebilirsiniz. Ayrıca listenize eklemeden de birçok popüler video ve hesaba ulaşabilirsiniz. Ana ekran sayfasında yer alan akış kısmı, sizler için en çok ilgilendiğiniz konulara göre oluşur. Böylece gündeminize göre en popüler ve yeni olan hesapları da görebilirsiniz. Tiktokta en önemli detaylardan biri izlenme sayısıdır. Eğer siz de video yükleyecek, yalnızca izlemekle kalmayacaksanız videolarınızda yüksek izlenme olması için de uğraşmalısınız.

Tiktok aynı zamanda yalnızca video içerikleri içermez. Birçok farklı yöntemle yüklenen videoları içerir. Bunlara da tiktok dilinde bazı isimler verilir. Eğer tiktok kullanıcısı olmak istiyorsanız bu terimlerin anlamlarını da bilmeniz gerekir.

  • Bunlardan biri olan düet, tiktokta en çok kullanılan seçenektir. Bu seçenek ile kullanıcılar daha önce çekilen bir videonun yeniden çekilmesi ve farklı şekilde yorumlanması olarak kullanılır. Tiktokta en çok tercih edilen yöntemlerden biridir.

  • Cringe, çektiği videolarda çok iyi olmak isterken çok kötü olan kişilerin videolarına verilen isimdir. Tiktokta oldukça sık kullanılan bir terimdir.

  • Challenges ya da meydan okuma olan videolar ise kullanıcıların cesaret ettikleri alanda başka bir kullanıcıya meydan okuması ile yapılıyor. Tiktokta oldukça yaygın olarak kullanılan bir terimdir.

Bunlar tiktokta en sık kullanılan terimlerdir. Her geçe3n gün daha da fazla tercih edilen tiktokta yeni birçok terimin ortaya çıkması da söz konusudur. Düzenli kullanıcılar zaten fark etmeden bu terimleri öğrenmiş ve aşina olmuş olurlar.

Tiktokta yer alan sizin için sayfası en çok kullanılan sayfalardan biridir. Burası kullanıcıların hoşuna gideceği içeriklere sahiptir. Herkesin sizin için kısmı birbirinden farklı olur. Bu ilgi alanına göre belirlenen bir kısımdır. Bu sayede isterseniz başka videolar bulabileceğiniz gibi takip edebileceğiniz başka hesaplar da bulursunuz.

Tiktok Nasıl Kapatılır?

Tiktok hesabı açtıktan sonra çeşitli sebeplerden dolayı ara vermek istediğinizde de bu mümkündür. Ayarlar kısmından kolaylıkla hesabınızı kapatabilirsiniz. Kaydolurken herhangi bir ücret istemeyen platform, kapatma işleminden de herhangi bir zorluk çıkarmamaktadır. 

Giderek popülerleşen ve en çok kullanıcısı olan sosyal medya platformları arasında yer alan tiktok, daha çok eğlence platformudur. Yani markalar ya da belirli alanlarda hizmet vermek isteyen kullanıcılar tiktoku tercih etmez. Yaratıcı videolar çeken, farklı şeyler yapan ya da kurgu hikayeler, şakalar çeken kullanıcılar, dans eden kullanıcılar gibi yetenek sergileyen ve komik olarak dikkat çeken kullanıcılar tiktokta daha yaygındır. Bu kullanıcılar aynı zamanda kısa sürede fazla etkileşim almayı da başarırsa popüler tiktok hesapları arasına yükselmeye başlar.

Henüz bir tiktok hesabınız yoksa siz de kolayca üye olarak birbirinden eğlenceli ve gündem olan videoları ücretsiz bir şekilde izleme keyfini çıkarabilirsiniz. İster yalnızca video izleyin isterseniz de siz de videolar yükleyin, dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.