Instagram Şifremi Unuttum Ne Yapmalıyım?

Instagram Şifremi Unuttum Ne Yapmalıyım?

Instagram hesabı kullanıcıysanız şifrenizi unutma durumuyla karşılaşabilirsiniz. Birden fazla şifre kullanmanız bunun nedeni olabilir. Hesabınıza ulaşmak istediğinizde ınstagram şifremi unuttum ne yapmalıyım? Diyerek çözüm yolları ararsınız. Bu nedenle sizler için pratik çözüm yollarını bir araya getirdik.

Instagram Şifreme Nasıl Ulaşırım?

Instagram şifrenize ulaşmak istemeniz unutma durumunda normaldir. Ancak girdiğiniz şifreyi herhangi bir yere not aldıysanız notlarınızı inceleyip aynı şifreyle yeniden giriş yapabilirsiniz. Bunun dışında önereceğimiz yollar eski şifrenize ulaşmanıza yardımcı olmaz. Bunun yerine sizlere yeni şifre edinme imkanı sunar.

Unuttuğum Instagram Şifremi Değiştirebilir Miyim?

Instagram şifrenizi unuttuysanız şifre yenileme/değiştirme adımları sayesinde yeni şifre edinerek hesabınıza erişim sağlayabilirsiniz. 

Yeni şifre edinmek için yapmanız gerekenler şunlardır;

  • Instagram hesap giriş sayfasında Şifreni mi unuttun? bölümüne tıklamayın.

  • Tıklama yaptığınızda karşınıza Giriş Yaparken Sorun Mu Yaşıyorsun? Sayfasını görürsünüz.

  • Açılan sayfada hesaba girişi sağlayacak bağlantının gönderileceği adresin girileceği alan vardır.

  • Boş alana kullanıcı adı, eposta adresi veya telefon numaranızı girin.

  • Giriş Bağlantısı Gönder butonuna tıklayın.

  • Tercih ettiğiniz seçeneklere göre gelen bağlantıya tıklayın.

Bağlantıya tıklayarak hesabınıza erişim sağlayabilir ve yeni şifrenizi oluşturabilirsiniz. Böylelikle hesabınızı kaybetmeden yeniden kullanmaya başlayabilirsiniz.

Instagram Şifre Değiştirme Iphone

Hesabınızı Iphone cihazlar üzerinde kullanıyorsanız şifrenize ulaşmak veya değiştirmek için cihaz üzerindeki uygulamayı kullanmanız gerekir. Bunun için instagram uygulamasını açın.

Uygulama sayfasında kullanıcı adı ve şifre bölümünün altından şifreni mi unuttun? Sorusu yer alır. Bu soru üzerine tıklayın. Hesabınızı telefon numaranız ile açmışsanız telefon numaranızı girin ve İleri tuşuna basın. Telefonunuzu girdikten sonra size bir kod gönderilir. Bu kodu belirtilen alana girerek şifrenizi sıfırlayabilirsiniz.

Şifre sıfırlama işlemini başarıyla yaptıktan sonra yeni şifrenizi belirleyebilirsiniz. Bu aşamada yeniden unutmayacağınız ve güvenli olan bir şifre tercihinde bulunmalısınız.

Instagram Şifre Değiştirme Android

Hesabınızı Android cihazlarda bulunan uygulama ile kullanıyorsanız şifrenize ilgili uygulamadan ulaşmaya çalışmalısınız. Bunun için telefonunuzdaki uygulamayı açın ve giriş sayfasına ulaşın.Giriş sayfasında kullanıcı ismi ve şifre bölümünden sonra gelen Yardım Al butonuna tıklayın. Bu bölümde size sunulan seçeneklerden birini tercih edin ve yenileme işlemine başlayın.

Yardım seçenekleri arasında telefon numarası, facebook ile giriş yap, kullanıcı adı ve eposta seçenekleri vardır. Hesabınızı Facebook hesabınıza bağladıysanız o hesabınızın şifresini kullanarak instagram hesabınıza erişim sağlayabilirsiniz. 

Telefon numarasını seçtiğinizde numaranıza gönderilen kodu girerek şifrenizi yenileyebilirsiniz. E-posta adresinizi girerseniz mail olarak gelen bağlantı üzerinden yenileme işlemini başarıyla yapabilirsiniz.

Instagram Şifre Değiştirme PC

Hesabınızı pc üzerinden kullanmayı tercih ediyorsanız unuttuğunuz şifrenize ulaşmak için de pc kullanmanız gerekir. Bilgisayarınız üzerinden şifrenizi bulmak istiyorsanız instagram web sitesine ulaşmalısınız. Google üzerinden arama yaparak siteye rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Web sitesine ulaştığınızda Giriş Yap ve Kaydol seçeneklerini görürsünüz. Giriş Yap seçeneğini tercih etmelisiniz. Giriş sayfasına yönlendirildikten sonra sizden kullanıcı adı, telefon numarası veya eposta adresi istenir. 

Böylelikle hesabınız var olan hesap olup olmadığı anlaşılır. Seçim yaptığınızda şifre bölümü karşınıza çıkar. Ancak şifrenizi unuttuğunuz için bu bölümü boş bırakabilirsiniz. Şifre bölümünün altında Şifreni mi unuttun? Uyarısını görebilirsiniz. Bu uyarıya tıkladığınızda unuttuğunuz şifreyi yenileyebilmeniz için sizlere seçenekler sunulur.

Açılan sayfadan sizin hesabınız için uygun olan türü belirleyerek Giriş Bağlantısı Gönder butonuna tıklayın. Böylelikle size gönderilen bağlantılardan yararlanarak yeni şifrenizle hesabınıza girebilirsiniz.

Instagram Şifremi Unuttum Epostamı Bilmiyorum

E-posta adresi instagram hesabı açmak için kullanılan yollardan birisidir. Hesabınızı eposta adresinizle açtıysanız şifrenizi unuttuğunuz durumlarda şifre yenileme mailinin hesabınıza gönderilmesini sağlayarak giriş yapabilirsiniz.

Şifreniz dışında e-posta adresinizi unuttuğunuzda kullanmakta olduğunuz diğer posta adreslerini inceleyebilir ve yakınlarınızdan hesap profilinize erişmelerini isteyebilirsiniz. Böylelikle hesap bilgilerinize ve profilinizde kayıtlıysa eposta adresinize ulaşabilirsiniz. Bu yöntemler işe yaramıyorsa kullanıcı adı ve telefon numarası tanımladıysanız bu yolları tercih edebilirsiniz. Ayrıca kullanıcı isminizi biliyorsanız onu girerek hesabınızı kurtarabilirsiniz.

Instagram Şifresi Olmadan Hesabıma Girebilir Miyim?

Instagram şifreniz olmadan hesabınıza erişmenin tek yolu Facebook doğrulamasıdır. Ancak bunun için hesabınız facebook hesaplarınıza bağlı olmalıdır. Bu sayede doğrulama işlemini gerçekleştirerek hesabınıza erişebilirsiniz.

Hesabınıza girdikten sonra ise Profil sayfanıza ulaşarak Şifreyi Değiştir bölümünden yararlanabilirsiniz. Böylelikle şifrenizi yenileyerek hesabınıza sorunsuz şekilde erişim sağlayarak paylaşım yapmaya başlayabilirsiniz.