Instagram'da Beğeni Rekoru Kıran Görseller

Instagram'da Beğeni Rekoru Kıran Görseller

Sosyal medya, 2000’li yıllardan itibaren hızla gelişme göstererek hayatımızda ciddi bir yer edindi. Sosyal medyanın sürekli gelişmesi, yeni platformlar ortaya çıkarması ve son derece başarılı bir şekilde giderek yayılmasının sebebi, kullanıcıların her seferinde ilgisini çekecek yeniliklere ve kolay kullanıma sahip olmasıdır. Elbette bu zamana kadar piyasada yer alan her platform başarılı ve hala kullanılan platformlardan değildir. Bazıları döneme damga vursa da, zamanla unutularak artık kullanılmayan platformlardır. Ancak bazıları da her geçen yıl daha çok kullanıcıya ulaşarak dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformları arasında yer alır.

Dünyada yaygın olarak kullanılan sosyal medya platformlarından biri de instagramdır. Instagram, hem kullanım şekli hem de sürekli üyelerinin memnun kalacağı yeniliklere sahip olması sebebiyle son derece popüler olarak tercih edilir. Instagram fotoğraf, video reels, hikaye özelliklerinin yanı sıra mesajlaşma, görüntülü konuşma, canlı yayın imkanı gibi özellikleriyle de oldukça beğenilir. Aynı zamanda kullanıcıların gizliliklerine ve güvenliklerine de önem vererek her güncellemelerini buna göre yapmaktadırlar. 

Instagramda Nasıl Fotoğraf Paylaşılır?

Instagram, ilk ortaya çıkışı fotoğraf paylaşım platformu olarak olmuştur. Dolayısıyla kullanıcılar ilk kez böyle bir platform kullanmanın heyecanı ile hemen üye olmuşlardır. Ücretsiz olarak üye olunmasıyla da kısa sürede oldukça fazla üye kazanmıştır. Üye olan kullanıcılar, çevrelerinde bahsederek ya da kullanarak yayılmasını sağlamışlardır. Ardından teknolojik gelişmelerle birlikte instagrama da çeşitli yenilikler gelmişti. Örneğin video yükleme, birden fazla fotoğraf ekleyebilme gibi özellikleri, instagramı bırakmak isteyen kullanıcıları yeniden bağlamış aynı zamanda da henüz üye olmayanların da üye olmalarını sağlamıştır. 

Instagramda ilk günden beri kullanılan fotoğraf paylaşımının nasıl olduğu da merak edilmektedir. Instagram hesaplarında fotoğraf paylaşmak oldukça kolaydır. İster galerinizdeki fotoğrafı yükleyebilir, isterseniz de yeni çekerek anında yükleyebilirsiniz. Bunun için instagram kullanıcınıza giriş yaptıktan sonra orta alt kısımda yer alan artıya dokunarak galerinizde yer alan fotoğrafları seçebilirsiniz. Bir ya da birden fazla fotoğraf seçerek bunlara dilerseniz filtre uygulayarak daha farklı görünmesini sağlayabilirsiniz. Ardından isterseniz altına bir metin ya da söz yazabilir, istemezseniz de hiçbir şey yazmadan paylaşabilirsiniz. 

Oldukça kolay şekilde paylaşılan bu fotoğrafların, kaç beğeni alacağı ise birçok kullanıcı tarafından merak edilir ve sık sık kontrol edilir. Bu özellikle hesapları kilitli olmayan, popüler ve fenomen olmak isteyen ya da olan kullanıcılar için önemlidir. Bu yüzden sık sık kontrol ederler. Aynı zamanda paylaştıkları görsellerin gerçekten de yüksek beğeni alması için uğraşırlar.

Instagramda Görsellerin Yüksek Beğeni Alması İçin Yapılması Gerekenler

İçerik üreticiliği gibi kavramların artmasıyla birçok insan instagramda sosyal medya fenomeni olmaya ve buradan para kazanmaya, iş yapmaya çalışmaya başladı. Bunun için de öncelikle etkileşim sayısının yeterli olması gerekmektedir. Bunu bilen ve bu yolda devam etmek isteyen hesap sahipleri ise gönderilerinin yüksek beğeni alması için uğraşmaya başladılar. Bazı yöntemler uygulayarak gönderilerindeki beğeni sayılarını arttırmayı da başaran oldukça fazla kullanıcı vardır. Bu yöntemlerden bazıları:

  • Gönderilerin kalitesi yüksek olmalıdır. Böylece daha güzel ve daha etkileyici görünür.

  • Gönderilerde ışık açısı ve pozlar da beğeni için oldukça önemli bir detaydır. 

  • Birden fazla fotoğraf aynı gönderide yer alacaksa farklı pozlar olması önemlidir. Ya da siyah beyaz ve renkli olacak şekilde paylaşım yapılmalıdır.

  • Keşfete düşmek ve daha fazla kişinin görerek beğenmesini istiyorsanız yapmanız gereken hashtag ya da etiketleri doğru şekilde kullanmaktır. 

  • Gönderilerin etkileyici ve orijinal olması önemlidir.

Bu gibi detaylara önem vererek paylaşılan gönderiler instagramda kısa sürede ciddi beğeni alır. Üstelik gönderilerinizdeki beğeni sayısının artması, aynı zamanda takipçi sayınızın artmasını da sağlayabilir. Bu yüzden gönderilerinizin yüksek beğeni alması ve profilinizin etkileşiminin artması için gönderilerinize ve paylaşımlarınıza dikkat etmeniz gerekir. Eğer paylaşımlarınız dikkat çekici olmazsa zamanla takipçi sayısında da düşüş yaşamaya başlarsınız. 

Instagramda Beğeni Sayısı ile Rekor Kıran Görseller ve Sahipleri

Instagram, sahip olduğu kullanıcılarının aldığı beğenileri sayı ile gösterir. Her bir beğeni, +1 beğeni sayısı olarak eklenir. Hem ülkemizde hem de dünyada en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan instagram, son derece popüler olarak kullanılmaya devam etmektedir. Dolayısıyla da her gün milyonlarca gönderi yüklenmektedir. Bunlar arasında yüksek beğeni sayısına ulaşan gönderilerin bazıları ve detayları şu şekildedir:

  • Lionel Messi’nin yüklediği Dünya Kupası fotoğrafı instagramda rekor sayıda beğeniye ulaşmıştır. 20 aralık 2022 tarihinde yüklenen ve 56 milyon beğeniye ulaşan gönderi, hala beğeni almaya devam etmektedir. 

  • Chris Godfrey tarafından yüklene ve sadece basit bir yumurta fotoğrafı olan gönderi, instagramda beğeni rekoru kırmaya devam etmektedir. 14 ocak 2019 yılında yüklenen ve 19 milyon beğeni alan gönderi hala beğeni almaya devam etmektedir. 

  • Kylie Jenner’ın yüklediği kızına ait ilk gönderisi 7 şubat 2018 yılında yüklenmiş ve toplam 11.5 milyon beğeni almıştır.

  • 12 temmuz 2016 yılında yüklenen Selena Gomez’in Coca-Coa reklamı 3.7 milyon beğeni alarak rekor kıran gönderiler arasında yer almıştır. 

  • Kendall Jenner’ın kalp olarak şekillendirdiği saç modeli 26 haziran 2015 yılında yüklenmiştir ve 3.5 milyon beğeni alarak rekor kırmıştır. 

  • Justin Bieber tarafından yüklenen Selena Gomez ile olan öpüşme fotoğrafı 4 mayıs 2016 yılında yüklenmiş ve 2.6 milyon beğeni almıştır.

  • Christiano Ronaldo’nun 19 kasım 2022 yılında yüklediği Messi ile satranç oynadıkları fotoğraf 42.7 milyon beğeni sayısına ulaşmıştır. 

  • XXX Tentacion tarafından yüklenen ve ölmeden önceki son fotoğraf olan gönderi 30.4 milyon beğeni almıştır.

  • Ariana Grande tarafında yüklenen ve Dalton Gomez’le düğününden kareleri içeren gönderi 26.3 milyon beğeni almış ve rekor kıran gönderiler arasında yerini almıştır.

  • Zendaya’nın Tom Holland’a mutlu yıllar mesajını içeren gönderi 1 haziran 2022 yılında yüklenmiş ve 25.7 milyon gönderi beğenisi almıştır.

  • Neymar’ın 2022 dünya kupası elemesi sonrasında paylaştığı gönderi 10 aralık 2022 yılında yüklenmiş ve 22.8 milyon beğeni almıştır.

  • Billie Elish’in sarı saçları ile ilgili olan fotoğrafı 17 mart 2021 yılında yüklenmiştir ve tam 22.6 milyon beğeni alarak rekor kıran gönderiler arasında yer almıştır.

  • Tom Holland tarafından paylaşılan örümcek adam temali gönderi 23 şubat 2022 yılında yüklenmiştir ve tam 24.8 milyon beğeni almıştır.

  • Beyonce tarafından 1 şubat 2017 yılında yüklenen hamilelik duyurusu fotoğrafı 6.3 milyon beğeni alarak en çok beğenilen gönderiler listesinde yer almayı başarmıştır.

  • Kim Kardashian tarafından paylaşılan ve Kanye West ile nikah öpücüğü verdikleri fotoğraf 29 mayıs 2014 yılında yüklenmiş ve 1.9 milyon beğeni almıştır.

Şu anda dünyada instagram üzerindeki en yüksek beğeniye sahip gönderi hangisi ya da kimin merak edenler için ise cevap Messi’nin Dünya Kupası fotoğrafıdır. Güncel rekoru bununla elinde tutan Messi’nin dışında ise en uzun beğeni sayısı alma rekoru ise meşhur yumurta fotoğrafındadır. 2015 yılından sonra yüklenen gönderilerde beğeni sayısının zamana göre daha fazla olduğu fark edilir. Yani 2007 yılında yüklenen bir fotoğraf ile 2022 yılında yüklenen fotoğrafın beğeni sayıları aynı olsa bile aradan geçen zamandan dolayı 2022 yılındaki daha çok beğenilmiştir denebilir. Daha kısa sürede daha çok etkileşim aldığının göstergesidir. Bunun sebebi ise gün geçtikçe daha çok kişinin instagram kullanıyor olmasıdır. Bu da beğeni sayılarının daha kolay ve hızlı artmasını sağlamış olur.

Gönderilerindeki beğeni sayısı en çok olan hesap kim sorusunun cevabını merak edenler için cevap Cristiano Ronaldo olurken onu Kylie Jenner takip eder. Ardından diğer kullanıcıların toplam beğeni sayıları ortalama olarak birbirlerine yakın seviyede ilerler. En çok beğeni alan gönderiler listesinde de en çok Ronalda ve Jenner yer alır. Bu listedeki sürpriz isim ise herkesin tahmin edebileceği gibi yumurta gönderisidir. 

Listenin ilk 20 – 30 sıralarında ağırlıklı olarak Christiano Ronaldo, Lionel Messi, Jenner kardeşlerin gönderileri fazlaca yer alır. Ancak elbette diğer kullanıcılar arasında da milyonlarca beğeni alan birçok hesap vardır. Uzun süre rekor yumurta gönderisinde olsa da rekoru elinden Messi’nin gönderisi almıştır. Türk hesaplar arasında da kısa sürede birçok beğeni alarak rekor kıran gönderiler vardır. Ülkemizde de yaygın olarak kullanılan ve son derece aktif olunan instagramda rekor kıran gönderiler onlarda da mevcuttur. İşte bunlardan bazıları:

  • Neslihan Atagül’ün eşi Kadir Doğulu ile birlikte pozlarını paylaşması 2 milyona yakın beğeni almıştı. 

  • Aynı şekilde Fakriye Evcen’in oğlu Karan ve eşi Burak Özçivit’le paylaştığı yılbaşı pozları 2 milyona yakın kişi tarafından kısa sürede beğenilmişti.

  • Acun Ilıcalı’nın büyük kızı Banu Ilıcalı ile yaptığı paylaşım, yaklaşık 1 milyon beğeni alarak rekor kıran gönderiler arasında yer almıştır.

  • Hazal Kaya^nın doğum gününü kutlamak için eşi ve oğlunu koyduğu gönderi ise 1 milyonun üzerinde beğeni alarak rekor kıran gönderiler arasında yer almıştır.

  • Ebru Şahin’in birliktelik yaşadığı Cedi Osman’dan aldığı evlilik teklifi de birçok kişi tarafından beğenilerek oldukça yüksek beğeni almıştır.

Ülkemizdeki ünlüler ve influencerlar da birçok gönderileri ile kısa sürede yüksek beğeni alırlar. Dünyaca ünlü model ve futbolcuların beğenilerine henüz o kadar kısa sürede ulaşan Türk hesap olmasa da, Türk gönderileri arasından bakıldığında etkileşim sayıları oldukça yüksektir. Bu birkaç örnek dışında Sinem Kobal, Hande Erçel, İrem Derici, Hadise, Reynmen, Semicenk gibi birçok ünlü isim, her gönderisi yüz binlerce beğeni alan popüler hesaplar arasında yer alır. Hem takipçilerinin hem de hayranlarının fazla olmasından dolayı hem çok kısa sürede hem de oldukça fazla beğeni alırlar. 

Instagramda yüksek beğeni alan gönderilere bakıldığında hiçbirinin birbiri ile aynısı olmadığı görülür. Önemli olanın özgün gönderiler paylaşmak kadar güzel ve göze hitap eden gönderiler paylaşmak da olduğunu unutmamak gerekir. Messi, Ronaldo, Jenner kardeşler ya da özellikle belirtilmelidir ki yumurta fotoğrafının herhangi bir ortak özelliği yoktur. Özellikle yumurta fotoğrafının bu kadar yüksek beğeni alması oldukça şaşırtmış ve insanların merak ederek özellikle fotoğrafı açma ihtiyacı duymalarını sağlamıştır. Bu gönderilerin giderek daha sık paylaşılır olmasına rağmen hala popüler olarak beğenilen ve milyonlarca beğeni alan gönderilerin ortak özellikleri her zaman olmamaktadır.

Gönderilerin beğeni sayısına ve hesapların takipçi sayısına bakıldığında aralarında genel olarak doğru orantı olduğunu söylemek gerekir. Yani bir hesap ne kadar çok takipçiye sahipse o kadar fazla beğeni alma ihtimali vardır. Özellikle ünlü ve tanınmış kişilerde bu durum kısaca hayranlık olarak açıklanabilir. Örneğin Justin Bieber hayranı olan ve onu takip eden milyonlarca takipçisi, gönderisi ne olursa olsun beğenmektedir. Buna ek olarak keşfette yer alması, magazin tarafından gündeme getirilmesi gibi durumlar, takipçisi olmayan kişilerin ve hesapların da beğenmesini sağlar. Bu da kısa sürede yüz binlerce beğeni alınmasını sağlamış olur.

Instagramda içerik üreticilerinden biriyseniz ya da popüler ve çok takipçili hesabınız varsa bir gün siz de hiç beklemediğiniz anda beğeni rekorları kırabilirsiniz. Bu herhangi bir durumda ya da gönderide tespit edebileceğiniz ya da öngörebileceğiniz bir durum olmaz. Dolayısıyla hiç düşünmeden gönderdiğiniz bir gönderi, kısa sürede yayılarak normalin üzerinde beğeni alabilir. Genel olarak takipçi sayısı ile orantılı olarak beğeni alınsa da zaman zaman tam tersi durumlar da olabilir. Normalde az takipçisi olan ancak profil kilidi açık olan kullanıcılar, koydukları gönderinin yayılmasıyla takipçi sayısının kat kat üzerinde beğeni alabilir. Burada önemli olan detaylardan biri de profilin gizli olmamasıdır. Eğer profiliniz gizliyse alabileceğiniz maksimum beğeni sayısı takipçi sayınızla sınırlanır. Bu da istediğiniz rekor beğeni sayısına ulaşmanızı engeller.