Instagram'da Beğeni Kazanmak İçin Taktikler

Instagram'da Beğeni Kazanmak İçin Taktikler

Sosyal medya platformlarının hayatlarımızda ciddi bir yer kapladığı inkâr edilemez. Özellikle birkaç platform, ülkemizde de dünyada da son derece popüler olarak kullanılıyor. Hatta işletmeler de bir şekilde bu platformlarda yer alarak işlerini, markalarını ve hizmetlerini daha kolay şekilde duyurmayı amaçlıyor. Yaygın olarak kullanılan platformlardan biri olan instagramın da son derece fazla kullanıcı sayısı bulunuyor. Kullanıcıların çoğunun ise amacı aynı: yüksek beğeni sayısı elde etmek. 

2010’lu yıllarda popülerlik kazanarak hızla yayılmaya başlayan instagram, görsel gönderilerin paylaşıldığı bir platform olarak karşımıza çıkıyor. İlk yıllarda yalnızca fotoğraf paylaşımı yapılan instagramda her geçen yıl yeni güncellemeler gelerek yenilikler kattı. Hikâye, reels videoları, videolar ve bunların süreleri ile ilgili her sürümde yenilikler yapıldı. Bugün, gerek işletmelerin faaliyetleri olsun, gerekse kişiler olsun bir şekilde instagramdan para kazanabiliyor. Bunun ise en önemli şartlarından biri yeterli beğeni sayısı, izlenme sayısı ve takipçi sayısı oluyor. Kimisi gerçekten kazanç elde etmek için beğeni sayılarına önem verse de bazı kullanıcılar da tanınmak ve fenomen olmak için bu sayılara önem veriyor. Bunlardan biri olan beğeni sayıları da bu yüzden önem kazanmış oluyor. Instagramda beğeni kazanmak için yapılması gereken bazı taktikleri uygulayarak kısa sürede ciddi beğeniler elde edebilirsiniz. Bunları uygulamak üstelik o kadar da zor değil. İşte instagramda beğeni kazanma taktikleri…

  • Hedef Kitlenizi Belirleyin

Sosyal medya hesabınızın içeriklerinin hangi kitle için daha çok ilgi çekici olduğunu belirlemeniz gerekir. Daha sonra bu portföyün dışına çıkmanız, mevcut takipçi ve beğeni sayılarınızın azalmasına sebep olur. Ancak bu illa ki bir sınırlama yapmanız gerektiği anlamına da gelmiyor. Örneğin müzik paylaşımları yapıyorsanız, hedef kitleniz aslında çok daha genel olacaktır ancak bu sefer de gönderilerin müzik paylaşımlarının dışına çok sık çıkmaması gerekir. Yani önemli olan farklı ancak benzer konseptte içerikler paylaşmaktır. Yalnızca kişisel fotoğraf paylaşımlarınızda ise tekrara düşmemeniz önemlidir.

  • Gönderi Paylaşım Sıklığınızı Ayarlayın

Dikkat çekmek, takipçi ve beğeni kazanmak ve popüler olmak için önemli olan unutulmamaktır. Eğer ayda bir ker gönderi paylaşımı yapıyorsanız oldukça uzun sürede istediğiniz etkileşimlere sahip olursunuz. Hatta birçok takipçi, takibi bırakabilir. Bu yüzden en fazla 3 – 4 gün arayla gönderi paylaşımı yapmalı ve kendinizi hatırlatmalısınız. Gönderilerin birbirinin tekrarı ya da aynı alandaki iki farklı poz olmaması da oldukça önemlidir. Haftada ortalama iki kere gönderi paylaşmanız yeterli olacaktır. Az paylaşmanın olumsuz etkisi olacağı gibi aşırı paylaşmanız da olumsuz etkileyecektir. Bu yüzden günde 4 – 5 gönderi paylaşımı yapmanız da tavsiye edilmez.

  • Güncel Konulara Değinmeyi İhmal Etmeyin

Güncel ve gündem olan konulardan haberdar olmanız ve bunlara uygun olacak şekilde paylaşımlar yapmanız da beğenilerinizi arttırır. Özellikle ülkemiz için üzücü olan büyük olaylar yaşandığında, siz normla paylaşımlara devam ederseniz oldukça kötü bir izlenim verebilirsiniz. Bu hassas durumlara dikkat ederek gönderi oluşturmanız ciddi bir hayran kitlesi edineceğinizi gösterir. Aynı şekilde mutluluk verici, kutlanmaya değer haberlere de hesabınızda yer vermeniz oldukça etkili olacaktır.

  • İçeriklerinizin İlgili Olduğu Alanların Etiketlerini Takip Edin

Gönderileriniz hangi alanları ve konuları kapsıyorsa o etiketleri takip edin. Aynı zamanda siz de gönderilerinize bu etiketlerde ekleyin. Böylece bunlara ilgi duyan kişilere gönderiniz daha kolay ulaşacaktır. Örneğin makyaj videosu çekiyorsanız etiketlerde bunu mutlaka belirtin. Ne kadar fazla olumlu dönüş olacağına şaşıracaksınız!

  • Benzer İçerik ve Kullanıcıların Hesaplarında Kendinizi Gösterin

Sizinle benzer olan veya yakın olan kullanıcılarda ortak gönderiler oluşturmaya çalışın. Ya da gönderilerine yorumlar yaparak sürekli göz önünde olmaya ve dikkat çekmeye çalışın. Bu durumda mutlaka profilinizi ziyaret eden ve gönderilerinize bakanlar olur. Bu da beğeni sayınızı arttırmada olumlu etki yapar. Hatta ek olarak beraber ortak gönderi yayımlamanız ya da birbirinize yönlendirmeniz de etkili olacaktır. Bu durumda birbirinizin takipçiler, sizlere gelecek ve beğeni sayınızda da artış olacaktır.

  • Reklam Yapın

En çok beğeni kazanma ve dikkat çekme yöntemi de ürün reklam ve tanıtımlarını yapmaktır. Bu durumda hem alıcıları bilgilendirmiş olursunuz hem de satıcılara satış kolaylığı sağlarsınız. Elbette burada kendi kazancınız ise reklam kazancı dışında takipçi ve beğeni sayısındaki artış olur. Bir defa reklam yapmaya başladığınızda diğer satıcılardan da bu talepler gelmeye devam eder. 

  • Diğer Sosyal Medya Platformlarını da Kullanın

Instagram kullanıcısı her ne kadar fazla olsa da farklı platformlarda da kendi profilinizi ya da gönderilerinizi paylaşmanız, instagramda ulaşamadığınız hesaplara da ulaşma imkânı sunar. Bu yüzden mutlaka diğer platformlarda da gönderilerinizi ve hesabınızı paylaşın. Bu sayede kısa sürede beğeni sayılarınızda artış görülecektir.

  • Doğal Olun

Taklidin hoş karşılanmadığı gibi yapaylık da instagram gönderilerinde hoş karşılanmamaktadır. Bu yüzden gönderilerinizde kasıntı, zorlama ve yapay poz ve davranışlar yerine gerçekçi ve doğal olun. Bu takipçilerinizin sizi sıcak bulması ve beğenmesi için oldukça önemli olacaktır. Aşırıya kaçmayan makyaj, taklitten uzak konuşma şekli, kendinize özgü giyim tarzı gerçekten sizi beğenen ve takip etmek isteyen hesaplara sahip olursunuz. Taklit ve yapaylıkla oluşturduğunuz hesap, hiçbir zaman istediğiniz verimi vermez ve kalıcı olmaz.

  • Takipçilerinize Cevap Verin

Belirli takipçi sayısına ulaşıp yolun ilk adımlarını tamamladıktan sonra gönderilerinize yorumlar gelmeye başlayabilir. Bunların hepsine cevap vermek elbette zor olacaktır ancak en azından içlerinden dikkat çekici olarak çektiğiniz birkaç yorumu yanıtlayın. Aynı zamanda belirli aralıklarla soru – cevap etkinlikleri de yaparsanız takipçilerinizin sizi daha yakından tanıma fırsatı elde etmesine olanak verirsiniz. Tüm bunlar, onlara yakın olduğunuzun bir göstergesi olur ve beğeni kazanırsınız.

  • Özgün Olun

Her yerde olduğu gibi instagramda da beğenilmenin ve uzun süreli popülerliğin yolu özgün olmaktan geçiyor. Gönderi ve paylaşımlarınız başka fenomen hesaplarınkinin taklidi ya da benzeri olmamalı. Bu durumda ancak “linç” olarak da adlandırılan saldırılara maruz kalabilir, elde ettiğiniz başarıyı da kaybedebilirsiniz. Bunun için farklı fikirler elde edebilmek adına elbette farklı hesapların gönderilerini inceleyebilirsiniz ancak sonunda kendinize özgü bir şey ortaya koymanız gerekir.

  • Sosyal Projelerle İlgilenin

İnsanlara hitap etmek, beğeni kazanmak ve takip edilmek için onların hoşuna gidecek projelerde bulunabilirsiniz. Elbette bunu yaparken hiç ilgilenmediğiniz bir alanda sırf gösteriş olsun diye değil, gerçekten ilgilendiğiniz bir alanda teşvik de olması için yapmalısınız. Örneğin köy okulları için bağış toplayabilir ya da kendi imkânlarınızla yardıma ihtiyacı olan insanlara maddi ya da manevi desteklerde bulunabilirsiniz. Bunları da hem destek istemek hem de teşvik etmek amacıyla sosyal medya hesabınızdan paylaştığınızda ciddi olumlu geri dönüşler alırsınız.

  • Çekiliş Düzenleyin

Belli bir miktar takipçinizin varsa, hem takipçi hem beğeni arttırmanın en ideal yolu çekilişlerdir. Belirlediğiniz ve ilgi çekeceğini düşündüğünüz bir ürün ya da hizmetin çekilişini yapın. Bu aşamada son 3 gönderi beğenme şartı ve takip etme şartı gibi şartlar eklerseniz beğeni sayınız da artacaktır. Böylece hem kullanıcılar merakla hesabınızı takip edecek hem de gönderilerinizi beğenecektir. Bu yüzden belirli bir takipçi sayısına ulaştığınızda, örneğin 2500 takipçi, her ay düzenli olarak ufak çekilişler düzenleyebilirsiniz.

  • Satın Alma Hizmetlerini Kullanın

Sosyal medya hesaplarına satın alım hizmeti veren birçok firma vardır. Bunların güvenilir olanlarını tespit ederek düzenli olarak gönderilerinize beğeni satın alabilirsiniz. Üstelik gerçek ve Türk hesaplardan gelen beğeniler sayesinde diğer hesaplar böyle bir hizmetten yararlandığınızı anlamayacaktır. Dilerseniz tek seferlik alabileceğiniz bu hizmeti, belirli aralıklarla her gönderiniz için de alabilirsiniz. Tercih ettiğiniz paketi satın alırken verdiğiniz linke, belirli süre boyunca paket içeriğindeki kadar beğeni gelir. Bu hesapların bot olmaması ve zamanla silinmemesi de gerçekçi bir görünüm oluşturduğu için sizi öne çıkan hesaplar arasına alır ve keşfete düşmenizi sağlar. Bu da daha fazla kişiye ulaşmanızı sağlar.

  • Skandallardan Uzak Durun!

Toplumda beğeni kazanmak ve hayran toplamak oldukça kolayken, bunları tam tersi bir şekilde kaybetmek de bir o kadar kolaydır. Bu yüzden yaptığınız yorumlara, gönderilere ve konuşmalarınıza dikkat etmeniz ve toplumda kışkırtıcı etkisi olacak durum ve davranışlardan kaçınmanız sizin için süreci oldukça kolaylaştırır.

Tüm bunları yaparak siz de kısa sürede gönderi başı beğeni sayınızı ve beraberinde takipçi sayılarınızı arttırabilirsiniz. Bu sayede ulaşmak istediğiniz kitleye kısa sürede ulaşabilir, daha kısa sürede fenomen bir hesaba sahip olabilirsiniz. Ancak buna ek olarak önceliğinizin yalnızca beğeni kazanmak olmadığını da bilerek hesabınızı kullanın. Böylece hem daha doğal hem de daha başarılı bir hesaba sahip olursunuz. 

Sosyal medyada başarının ve etkili bir hesap olmanın en önemli göstergesi olan beğeni sayılarınızı bu şekilde arttırabilirsiniz. Bunların birini yapmak yerine hemen hemen hepsini uygulamanız hem daha kısa sürede hem de daha fazla olarak beğenileriniz artmasını sağlar. Bu yüzden beğeni sayılarınızın artması için aslında hesabınızı %100 aktif ve verimli bir şekilde kullanmanız yeterli olacaktır. Böylece fenomen olan ve on binlerce takipçi ve beğeniye sahip olan kişilerden biri olabilirsiniz. Bu sayede para da kazanabilirsiniz.