Instagram Beğeni Sayısı Nasıl Arttırılır?

Instagram Beğeni Sayısı Nasıl Arttırılır?

Sosyal medya platformları, günümüzde oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır. En yaygın olanlardan biri olan instagram da neredeyse her yaştan kullanıcıya sahiptir. Instagram her yeni güncellemesi ile getirdiği yenilikler ile son derece başarılı ve kullanışlı olarak tercih edilmeye devam ediyor. Her geçen yıl kullanıcı sayısını da ciddi olarak arttıran instagram, artık yalnızca bir sosyal medya platformu olmanın ötesine geçmiş bulunuyor. 

Instagramın en çok tercih edilme sebebi fotoğraf ve video paylaşımı, arkadaşlarla ve popüler hesaplarla ya da ünlülerle etkileşimde bulunabilme imkânı gibi sebeplerdir. Ancak artık bir o kadar kişi de bu popüler hesaplar arasında yer almak, daha çok tanınmak ve instagramdan gelir elde etmek istiyor. Bunun için de önce etkileşim sayılarını arttırmak istiyorlar. 

Tüm sosyal medya platformlarında olduğu gibi instagramda da etkileşim sayısı kullanıcılar için önemlidir. Bazıları için yalnızca görünüm ve popülerlik açısından önemli olsa da bazı kullanıcılar gelir elde etmek, markalarını yaymaki hedef kitlelerine ulaşabilmek için isterler. Bu yüzden de instagramdaki tüm gönderi ve hareketleri aslında etkileşim elde etmek amacıyla olur.

Instagramda en önemli faktörlerden biri etkileşim sayılarıdır. Takipçi sayısı, video izlenme sayısı, beğeni sayıları oldukça önemlidir. Bir hesabın popüleritesini belirleyen faktörler olmasının yanı sıra, instagramdan para kazanmak için de bu faktörlere bakılır. Bu amaçla instagram kullanan ya da yeni üye olan hesaplar nasıl etkileşimlerini arttıracaklarını araştırmaya başlarlar.

Instagram Beğeni Sayısı Arttırmak İçin Popüler Yöntemler

Instagram etkileşimleri arasında en önemli faktörlerden biri de beğeni sayısıdır. Beğeni sayısının arttırmak isteyen kullanıcılar ise bunu yapmada en popüler yöntemleri kullanmayı tercih ederler. Bu sayede normalden daha kısa sürede ve daha başarılı olarak beğeni sayısı elde edebilirsiniz. İşte instagram gönderilerinizdeki beğeni sayılarınızı arttırmaya yardımcı olacak popüler yöntemler:

  • Gönderi kalitesi en önemli detaylardan biridir.

Instagram gönderilerinizin beğeni alabilmesi için öncelikle kaliteli görünmesi gerekir. Fotoğraf ya da video fark etmeksizin gönderilerinizin kaliteli kameralarla çekilmesi daha çok dikkat çekecek ve daha çok kişi tarafından beğenilecektir. 

  • Hashtag kullanarak daha çok fark edilin.

Instagramda da yaygın olan yöntemlerden biri olan hashtag kullanımı gönderilerinizin doğru hedef kitlenin karşısına çıkmasını sağlar. Bu sayede diğer kullanıcılar sizlerin gönderilerini de ilgi alanlarına göre fark eder. Bu da profil ziyaretlerinizi arttırır hem beğeni hem de takipçi kazanmanızı sağlar. Örneğin kumsaldaki bir gönderinizi, #yaz, #tatil, #denizkeyfi gibi hashtaglerle süsleyebilirsiniz. Eğer yabancılara da hitap etmek isterseniz İngilizce anlamlarını da yazarak keşfet ağınızı genişletebilirsiniz.

  • Gönderileriniz mutlaka özgün olmalı.

Her yerde olduğu gibi sosyal medyada da taklit ve kopya hoş karşılanmaz. Bu yüzden gönderilerinizin ve pozlarınızın, pozlarınızdaki detayların kopyadan uzak olmasına dikkat edin. Elbette benzerlik olabilir ancak burada önemli olan bire bir aynı olan içerikler paylaşmamaktır.

  • Gündeme uygun içerikler paylaşmaya da özen gösterin.

Gündemi yakalamak ve takip etmek oldukça önemlidir. Örneğin bayramlarda bayram ile ilgili bir gönderi paylaşmak ya da altına yazı yazmak takipçileriniz tarafından beğenilecektir. Aynı şekilde gündemden uzak kalmanız ve yalnızca kendi dünyanıza göre içerikler paylaşmanız takipçileriniz açısından hoş karşılanmaz. Bu tarz tepkiler almamak için gündeme uygun paylaşımlar yaparak beğeni alın.

  • Başka popüler hesapların gönderilerine ilgi çekici yorumlar bırakın.

Dikkat çekerek profilinize kullanıcı çekmek için diğer popüler hesaplarla iletişim kurmaya çalışın. Bunu yaparken onların gönderilerine dikkat çekici ya da komik yorumlar yapabilirsiniz. Ancak burada belirli bir sınırı korumanız ve dikkat çekeyim derken tepki de almamanız gerekir. Aynı zamanda eğer yapabilirseniz bu profillerle de işbirlikleri, çekimler ya da ortak paylaşımlar yaparak karşılıklı olarak kazanç elde edebilirsiniz.

  • Gönderilerinizi diğer sosyal medya platformlarında da paylaşın.

Gönderilerinizi daha çok kişi tarafından fark edilmesi için diğer sosyal medya platformlarında da paylaşın. Bir nevi kendi profilinizin reklamını yaparak gönderileriniz dikkat çekmesini ve daha çok kişinin fark etmesini sağlayabilirsiniz. Bu sayede diğer platformlarda gören kullanıcılar da sizleri instagramda takip etmeye ve gönderilerinizi beğenmeye başlar. 

  • İşbirlikleri yapmaya başlayın.

Belirli bir etkileşim sayısına ulaştığınızda artık marka işbirlikleri için teklifler gelmeye başlar. Bunları değerlendirerek hem daha çok kişinin dikkatini çekersiniz hem de ürün ya da hizmet tanıtımları sayesinde fark edilebilirliğinizi arttırırsınız.

  • Çekiliş yapın ve hediyeler verin. 

Çekiliş ve hediyeler düzenleyerek gönderilerinizdeki beğeni sayılarını arttırabilirsiniz. Böylece takipçilerinizi de mutlu etme imkânı elde edersiniz. Çekilişe katılarak kazanç sağlamak isteyenler de gönderilerinizi beğenerek beğeni sayınızın artmasına yardımcı olur. Bunu çekiliş katılım koşullarına ekleyerek yapabilirsiniz. Örneğin son üç gönderiyi beğenmek ve takip etmek gibi şartlarla etkileşimlerinizi arttırabilirsiniz.

  • Aktif olun.

Sosyal medya kendinizi unutturmamanız gereken bir platformdur. Sosyal medyada aktif olmak ve belirli aralıklarla gönderi paylaşımları yapmak daha çok kişinin sizi daha kısa sürede fark etmesini sağlar. Her gün gönderi paylaşmasanız bile hikâye paylaşarak takipçilerinize kendinizi sürekli hatırlatın. Bu profilinize girerek gönderilerinize bakmalarını da sağlar.

  • Doğallık en önemlisi!

Her zaman en özenli ve bakımlı halinizi paylaşmak yerine, doğal ancak yine hoş olan anlarınızı da paylaşın. Bu takipçilerinizin sizleri daha sıcak bulmasını ve daha çok beğeni almanızı sağlar. Doğal hallerinizi de en özenli anlarınızda olduğu kadar takipçilerinizle paylaşmaya devam edin.

  • Tepki toplayacak bir profil yerine, herkesin beğeneceği bir profile ve iletişim becerisine sahip olun.

İnsanlarla iyi ilişkiler kurun. Birini eleştirirken ya da yorum yaparken dikkat edin. İyi niyetle söylediğiniz bir cümle bile farklı anlaşılıp tepki toplamanıza sebep olabilir. 

  • Takipçilerinizle iletişim kurun.

Takipçiler, kendilerini de önemseyen hesapları daha çok tercih eder. Bu da daha çok takipçi ve beğeni anlamına gelir. Takipçilerinizle iletişim kurun, soru cevap yapın, yorumlara en azından bir kısmına dönüş yapın. Yorumlara dönüş yapacak vaktiniz ve fırsatınız olmasa bile, çünkü bu özellikle yorum ve etkileşim sayısı arttığında zor olur, beğeni verin. Ara sıra size mesaj atan bazı takipçilerinize de yanıt verin. Özellikle bir konu danışan ya da soru soran takipçilerinize verdiğiniz cevapları, kullanıcının adını göstermeden hikayenizde de paylaşarak bu açıdan da kendinizi gösterin. Bu durum insanlarda başkalarını da önemsiyor anlamını uyandırır ve size olumlu dönüşler sağlar.

  • Gizli profil tercih etmeyin.

Daha çok kişinin sizi fark etmesi ve etkileşim vermesi için ilk şart aslında hesabınızın gizli olmamasıdır. Eğer gizli olan bir hesabınız varsa, gönderileriniz ve paylaşımlarınız sizi takip etmeyen kullanıcıların karşısına çıkmaz.

  • SMM panel hizmetlerinden yararlanın.

Son dönemlerde sosyal medya etkileşim arttırma yöntemleri arasında ilk sırada yer alan hizmetlerden biri de smm panel hizmetlerinden yararlanmaktır. Bu hizmetler, sizlerin para karşılığı etkileşim satın almanızı sağlar. Instagram hesaplarınız için beğeni arttırmak istiyorsanız, beğeni satın alma hizmetlerini güvenilir sitelerden alabilirsiniz. Böylece kısa sürede etkileşim sayılarınız yüksek görüneceği için daha çok insan sizi fark edecektir.

Bu yöntemlerin birçoğunu uygulayarak kısa sürede beğeni sayılarınızda ciddi bir artış gözlemlemeniz mümkündür. Önemli olan her şeyden önce kendiniz olmanız ve biraz da sabırlı olmanızdır. Çünkü birçok kişi sosyal medya platformlarında etkileşim almak için bu ve benzeri yöntemleri kullanır. Dolayısıyla siz de ancak bunlardan yararlanarak istediğiniz etkileşim seviyesine ulaşabilirsiniz. Aksi takdirde oldukça uzun yıllar alan bir süreç alır ki bu da sizin için oldukça yorucu olur.

Instagram hesaplarını özellikle içerik üreticisi, marka yöneticisi ya da kendi hizmetlerinin satışını yapmak için açanlar bir an önce beğeni ve takipçi sayılarını arttırmak isterler. Bunun için tamamen smm panel hizmetlerini tercih etmeleri riskli olur çünkü diğer kullanıcılar anlayabilir. Bu yüzden tüm yöntemlerin en azından bir kısmını uygulamanız daha sağlıklı olacaktır. Bu şekilde smm panel hizmetlerinden destek alarak doğal yollarla da etkileşimlerini arttırmış olursunuz.

Günümüzde instagramda binlerce beğeni alan ve ünlü olmayan hesaplara baktığınızda, bu ipuçlarının birçoğunu uyguladıklarını fark edebilirsiniz. Ünlüler için böyle bir durum çok da gerekli olmasa bile topluma uyum sağlama, tepki çekmeme gibi durumları dikkate almaları gerekir. Aksi takdirde çok kolay bir şekilde elde ettikleri hayranlarını da kaybedebilirler. Birçok popüler hesabın yolu buradan geçer, dolayısıyla siz de sabırlı bir şekilde bu yöntemleri düzenli olarak uygulayarak yüksek beğeni sayılarına ulaşabilirsiniz. https://eniyipanel.com/signup adresinden panelimize hemen kayıt olabilirsiniz.