En Çok İzlenen Youtube Videoları

En Çok İzlenen Youtube Videoları

Sosyal medya platformlarının hepsinin kendine özgü bazı özellikleri vardır. Bazıları yalnızca fotoğraf paylaşma platformuyken, bazıları metin oluşturma amaçlı kurulmuştur. Youtube da kendine özgü özellikleri ile kurulan platformlardan biridir. Youtube’un temel kurulum amacı video paylaşımıdır. Dolayısıyla zamanla çeşitli güncellemeler alarak değişse de hala önceliği video paylaşımı olarak devam etmektedir. 

Youtube’un ilk ortaya çıktığından beri her geçen yıl daha çok geliştiğini ve abone kazandığını biliyoruz. Aynı zamanda bu abonelerin videolarını izleyen de milyonlarca kişi vardır. Üstelik video izleme sayısı bu kişi sayısının da doğal olarak daha üzerindedir. Hayatımızın her anında kullanabildiğimiz youtube’ta birçok alanda video izleyebilirsiniz.

Youtube’ta Hangi Kategoride Videolar Olur?

Youtube’ta yayınlanan videolar, herkese ve her yaşa hitap edebilecek kadar fazla çeşitliktedir. Youtube kanallarının genel olarak sahip olabileceği kategoriler ise şu şekildedir:

  • Müzik: youtube’un en çok kullanımla sebeplerinden biri müzik dinlemektir. Eskiden yeniye birçok müziği defalarca dinlemek mümkün. Üstelik bu videoları beğenebilir, yorum da yazabilirsiniz. 

  • Eğlence: günlük yaşamdan ya da farklı yönlerden paylaşılan birbirinden eğlenceli videolarla hem gülebilir hem de harika zaman geçirebilirsiniz. 

  • Dizi ve film: dizi ve film izleme seçenekleri de youtube’un en çok tercih edilme sebeplerinden biridir. En eski dizi ve filmleri izleyebilirsiniz. TV’de yayınlanan dizileri kaçırdığınızda youtube kanallarından dizilerin her bölümüne ulaşabilirsiniz. 

  • Eğitici videolar: birçok konuda eğitim videolarına youtube’tan ulaşabilirsiniz. Bu oldukça kapsamlı bir alandır. Ders anlatım, çözümlü sorular, makine kurulumları, teknik eğitimler ve daha aklınıza gelen her türlü eğitim ve bilgilendirme ile ilgili videolara da youtube’tan ulaşabilirsiniz.

  • Yemek videoları: yemek tarifleri ve yeni yemek yapmaya başlayacak olanlar için püf noktalarının yer aldığı youtube videolarını rahatlıkla kullanabilirsiniz.

  • Çocuklar için videolar: çocukların severek izleyeceği eğitici çizgi filmler ve animasyonlar da youtube’ta yer alır. 

Aklınıza gelebilecek her kategoride birbirinden kaliteli videoları izleyerek youtube’ta harika zaman geçirebilirsiniz. 

En Popüler Youtube Videoları

Kuruluş tarihi olan 2005 yılından beri youtube her geçen gün daha fazla ve daha yeni videoya sahip olmaktadır. Youtube kanallarında yer alan videoların kimileri yalnızca 50 izlenme alırken, kimisi bir saatte 1 milyon izlenme alabiliyor. Bu elbette eklenen videonun ne olduğu, kalitesi gibi durumlara göre değişiklik gösteriyor. Bu şekilde kısa sürede aldığı izlenme sayıları ile rekor kıran da oldukça fazla youtube videosu vardır. 2023 ağustos verilerine göre işte youtube’ta en çok izlenme sayısına sahip olan video ve kanal sahipleri:

  1. Baby Shark: 18 haziran 2016’da Pinkfong Kids Songs & Stories kanal sahibi tarafından yüklenen video yaklaşık 14 milyar izlenme sayısına ulaşmıştır. Köpek balığı ailesinden bahsedilen çocuk şarkısı olan bu şarkı, hala çocuklar tarafından severek dinlenir. 

  2. Despacito: Luis Fonsi featuring Daddy Yankee tarafından yüklenen bu video, yaklaşık 9 milyar izlenme almıştır. Yükleme tarihi ise 13 ocak 2017 olmaktadır. İki şarkıcının birlikte söylediği video kliptir.

  3. Johnny Johnny Yes Papa: İngilizce bir tekerleme olan bu video 8 ekim 2016 yılında LooLoo Kids kanalı tarafından yüklenmiştir. Yaklaşık 7 milyar izlenmesi vardır.

  4. Bath Song: çocuk şarkısı olan bu video klip, Cocomelon – Nursery Rhymes kanalı tarafından yüklenmiştir. Kanal aynı zamanda en çok aboneye sahip olan kanallar arasında da yer alır. 2 mayıs 2018 tarihinde yüklenmiştir ve yaklaşık 6.5 milyar izlenmesi vardır. 

  5. Shape of You: Ed Shareen’ın şarkısıdır. Dolayısıyla onun tarafından 30 ocak 2017 yılında yüklenmiştir. 6 milyar izlenmesi vardır.

  6. See You Again: Bir hip hop şarkısıdır ve Wiz Khalifa ve Charlie Put tarafından söylenir. 6 nisan 2015’te yüklenmiştir ve yaklaşık 6 milyar izlenmesi vardır.

  7. Wheels on the Bus: yine Cocomelon – Nursery Rhymes kanalı yüklemiştir. 24 mayıs 2018 yılında yüklenen video yaklaşık 5.5 milyar izlenme almıştır.

  8. Phonics Song with Two Words: ChuChu TV’nin 6 mart 2014 yılında yüklediği videodur. 5.42 milyar izlenme sayısına ulaşmıştır. Yine çocuk klibidir.

  9. Uptown Funk: Mark Ronsen’ın şarkısının Bruno Mars tarafından söylendiği şarkıdır. 5 milyar izlenmesi olan video 19 kasım 2014 yılında yüklenmiştir. 

  10. Gangnam Style: 15 temmuz 2012 tarihinde Psy tarafında yüklenen video 4.85 milyar izlenme sayısına ulaşmıştır. Koreli müzisyen tarafından yapılan başarılı bir şarkıdır.

  11. Masha ve Koca Ayı: Felaketin Tarifi: Get Movies tarafından 31 ocak 2012 yılında yüklenen çizgi video, çocuklar sayesinde 4.55 milyar izlenmeye ulaşmıştır.

  12. Dame tu Cosita: Ultra Music tarafından yüklenen bu video, 5 nisan 2018 yılında yüklenmiştir. 4.41 milyar izlenmeye sahiptir.

  13. Axel F: Crazy Frog tarafından yüklenmiştir. 4 milyar izlenmesi olan bu videonun yüklenme tarihi 17 haziran 2009 senesidir.

Dünyaca en çok izlenen youtube videolarının ilk 13 tanesi bu şekildedir. Ağırlıklı olarak dünya genelindekilere bakıldığında müzik ve çocuk şarkılarının başta olduğu görülür. Defalarca açılarak dinlenen bu şarkıların dinlenme sayıları da bu yüzden milyarlara ulaşmıştır.

Youtube En Çok İzlenen Videoların Ortak Özelliği Nedir?

 

Youtube platformunda videoların binlerce, yüzbinlerce, milyonlarca hatta milyarlarca izlenme sayısına ulaşması mümkündür. Bu konuda youtube herhangi bir sınırlama getirmemiştir. Ancak özellikle milyarlaca izlenme sayısına ulaşmak son derece ciddi bir başarıdır. Ülkemizde milyar izlenmeye ulaşan video henüz olmasa da bazı videolar, ilk 1 saatte en çok izlenme sayısına ulaşan video özelliğine sahip olmuştur.

 

Youtube platformunda en çok izlenme sayısına ulaşan videoların genel olarak ortak özellikleri müzik ile ilgili olmasıdır. Ancak bu yalnızca tesadüfi bir durum da olabilir. Youtube videoları genel olarak izlenme sayısını başarılarına ve ne kadar çok kişiye hitap etmeleri ve beğeni almaları o kadar beğenilmelerini sağlar. Bu videolar arasında çizgi film olarak çocuklara hitap eden de oldukça fazla video vardır. Bu yüzden direkt yetişkinler hedef alınarak düşünmemek gerekir. Hatta çocuklar sanıldığından daha da çok youtube videoları izler. Bu yüzden izlenme sayılarında ciddi etkileri vardır. Dünya genelinde milyarlarca izlenmeye sahip olan bu videoların dışında ülkemizde çok izlenme sayısına sahip olan videolar da merak edilmektedir.

Youtube Türkiye En Çok İzlenen Videolar

Youtube Türkiye’de de en çok izlenme sayısına sahip olan videolar merak edilmektedir. Bu videoların bazıları sırasız şekilde aşağıdaki gibidir:

  • Aleyna Tilki’ye ait olan Cevapsız Çınlama şarkısı hem çok büyük ses getirmiş hem de oldukça fazla kişi tarafından dinlenmişti. Bu da kısa sürede videonun oldukça fazla izlenme sayısına ulaşmasını sağladı.

  • Şaşırtıcı bir şekilde Esmanın Sihirli İçecekleri isimli video, youtubeta en çok izlenen Türk videolar arasında yer alıyor. Son verilere göre yaklaşık 1 milyar izlenmeye ulaşmış durumdadır. 

  • Enes Batur’un birçok videosu özellikle gençler ve çocuklar tarafından severek izleniyor. Bunlardan biri de Dolunay isimli videosu. Ortalama 155 milyon izlenmeye sahip olan bu video Türk videoları arasında ilk sıralarda yer alıyor.

  • Deli mi Ne kanalına ait olan kılıçla her şeyin içinden geçtim ismiyle yayınlanan video, oldukça fazla izlenme sayısına ulaşmıştır. Yaklaşık 3 milyon izlenme sayısına sahip olan video öncelikle başlığı ile de oldukça dikkat çekmektedir. 

  • Ruhi Çenet medyanın hazırladığı Bu Video Size İsminizi Unutturacak başlığı ile yayınlanan video, oldukça yüksek izlenme sayısına sahip olan videolar arasında yer alıyor. Yaklaşık 18 milyon kişi tarafından izlenen bu hipnoz videosu hala izlenmeye devam ediyor. 

  • Konuşan kediler 3 videosu da özellikle hayvan severler tarafından oldukça sık izlenen ve sevilen videolardan biri olarak karşımıza çıkıyor.

  • Berkcan Güven’in yayınladığı yeniden isimli şarkı yaklaşık 60 milyon izlenme ile Yotubeta yayınlanan ve en çok izlenen videolar arasında yer alıyor.

Ülkemizde en çok izlenen videolara baktığımızda müzik videolarının yanı sıra diğer eğlence videolarının da yer aldığı görülüyor. Buradan da anlaşılabileceği üzere youtubeta tercih edilen videoları ve en çok izlenen videoyu önceden tespit etmek zordur. Bunun için bir video yüklerken bu kesin 1 milyar izlenir denemeyeceği gibi bu video bin izlenme sayısı bile alamaz dememek gerekir. Çünkü bazı videolar şaşırtıcı derecede yüksek izlenme alırken bazıları beklenenden daha düşük izlenme sayısına ulaşabilir. Bu da her zaman olduğu gibi sosyal medyadan gelebilecek etkileşimin takip edilemeyeceğinin göstergesi olmaktadır. 

 

Youtubeta kaliteli vakit geçirmek için çok izlenen videolara göz atabilirsiniz. Ancak bunun dışında kendi zevkinize göre konu başlıklarıyla da aradığınız videoları bulabilirsiniz. Herkese hitap edecek video aynı olmayacağı için bu tür kesinliklerle de bakmamak gerekir. Herkese, her yaşa ve her zevke hitap edebilecek milyonlarca video içeriğine sahip olan youtubeta siz de kendinize uygun olan birçok video izleyebilirsiniz.