Discord Nedir? Nasıl Kullanılır?

Discord Nedir? Nasıl Kullanılır?

Discord, kullanıcıların aktif olarak her zaman ve anında mesajlaşabildikleri bir dijitalleşme sistemidir. Hem sesli hem görüntülü hem de yazılı bir şekilde de iletişim fırsatları sağlıyor. 

Genellikle oyunlarda kullanılan ve oyuncuların tercihi olan discord herkesin severek ve aktif bir şekilde kullandığı platformdur. Discord uygulamasına erişmek ve kullanabilmek için yapmanız gereken dilediğiniz cihaza indirmek olacaktır. Uygulamayı indirdiğinizde daha detaylı bir şekilde kurmanız gerekir. 

Sizlere verilen ayarları ve kuralları yerine getirerek yapabilirsiniz. Kendinize istediğinizde bir sunucu bularak kendinize ait bir sunucuyla devam edebilirsiniz. Arkadaşlarınızı davet ederek hem konuşabilir hem de dilediğinizi gerçekleştirebilirsiniz. Discord temel olarak sunucular üzerinden iletişim kurma aşamasından başlar. 

Sizler de arkadaşlarınızla aynı ortamlarda iletişim kurarak ilgilenmek istiyorsanız ücretsiz bir şekilde sunucu hazırlayabilirsiniz. Sunucunuz varsa eğer olandan da devam edebilirsiniz. Sunucu herkesin görebileceği bir şekilde olduğunda ve her kesimde açık olduğunda da kullanılabilir tamamen kişinin şahsi fikrine bağlıdır.

Discord Neden Kullanılır?

İletişim gerçekleştirebilmek için herkes farklı tarzda arayışlara girebilir. Sizlere ücretsiz bir şekilde hazırlanan discord ise bu amaca uygun bir şekilde hazırlanmıştır. İstediğinizde sunucu oluşturarak devam edebilirsiniz. 

Dilerseniz normal bir iletişim için kullanabilirsiniz. Sunucular arasında keyifli vakit geçirebilir birbirlerine gif gönderebilir veya ekran görüntüleri paylaşabilirsiniz. Oyun aşamalarında da sesli bir şekilde iletişime geçebilirsiniz. Oyunda kaybettiğinde sizlere ayrıca tavsiye verecek sunucu edinebilirsiniz. Discord temel kullanım amacı oyun geliştiricilerin de ödülleri paylaşabilmek adına tercih etmeleridir.

Discord Kullanmak için Ne Yapılır?

Discord indirdiğinizde karşınıza çıkacak olan ana sayfa menüsünden ekranı açarak arkadaş listelerinizi görebilirsiniz. Önceden katıldığınız bir sunucu varsa eğer onları da aynı ekranda bulabileceksiniz. Daha sonra sohbeti başlatarak iletişime geçebilirsiniz. Kullanıcı adınızı ve ID lerinizi girerek erişim sağlayabilirsiniz. 

Arkadaşlarınızı sayfanıza eklemek istediğinizde yine ana sayfa menüsünden arkadaş ekle düğmelerinden ulaşabilirsiniz. Sohbete katılmak isteyen arkadaşlarınızı da davet edebilirsiniz. Sürekli görüntülü, sesli veya yazılı iletişim kurmak istediğinizde belli bir sunucuda yapmanız gerekir.

Discord Sunucusu Oluştururken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Discord ta nasıl sunucu oluşturulur konusu oldukça merak edilen konulardan bir tanesidir. Sunucu oluşturmak oldukça kolaydır ve herhangi bir ücrete tabi tutulmadan kolayca halledilir. 

Uygulamada genellikle sunucular uygulamanın sol tarafında sıralanmıştır. Soldaki sunucu ekle butonuna tıklayarak sizlere discord uygulaması tarafından hazırlanan çeşitli şablonları da bulabilirsiniz. Sunucuyu oluştururken dikkat etmeniz gereken tek şey sizlere sorulan özel mi veya herkese açık mı sorusundan sonra bunu cevaplayarak sunucunuza bir isim vermek olacaktır. 

Bu aşamaları tamamladığınızda artık sunucunuz hazır olacaktır. Sunucuyu ayarlamak tamamen kişiye kalmış bir durumdur. Sunucunuza başka kişileri davet edebilirsiniz. Sizlere erişebilen herkesi sayfanıza da kabul edebilirsiniz. Artık sohbete başlayarak uygulamanın tadını çıkarabilirsiniz.

Sunucuya Nasıl Katılınır?

Davete gerek kalmadan ve bağlantı gerekmeden herhangi bir sunucuya bağlanabilirsiniz. Öncelikle discord u açarak hesabınıza giriş yapmanız gerekir. Sol ve kenar çubuktaki artı simgesine dokunarak sunucuya katılı seçerek katılabilirsiniz.

Discord’da Sesli Sohbet Nasıl Edilir?

Arkadaşlarınla sohbet etmek istediğinde uygulamanın sonundaki mesaj butonlarına tıklayarak dilediğiniz kişilerle sohbet aşamasına geçebilirsiniz. Herhangi bir handikabı bulunmayan bu uygulamada herhangi bir ücret talebi ve masraf bulunmuyor. Dilediğinizde arkadaşınızı uygulamada aratarak sesli sohbeti başlatabilirsiniz. 

Herhangi bir sınırlama olmadan istediğiniz kadar konuşabilirsiniz. Sunucu ses kanallarını kullanarak birden fazla kişiyle de aynı anda konuşabilirsiniz. Bu durum örneklendirilmek istendiğinde söz gelimi, aynı odada bulunuyormuşçasına samimiyet içeriyor. 

Sizler birçok arkadaşınızla aynı anda ve zamanda oyun oynayabiliyor ve aynı sırada konuşabiliyor ve birbirilerinizden destek alabiliyorsunuz. Başka bir özellik ise bas konuş sistemidir sesinizi yalnızca tek seferlikte duyurabilirsiniz.

Yazılı Sohbet Sistemi Nasıldır?

Kanalda metin arayışındaysanız birden fazlasına ulaşabilirsiniz. Bu sistemde genellikle topluluklar kurarak hem soru sormak için hem de cevaplayabilmek içinde herhangi bir mikrofon kullanmadan da sohbet edebilirsiniz. Discord sunucularınız kanalla bağlanmaya başladığında birden fazla oluşturabilirler. 

İçerik olarak oyunla alakalı özel konuları kapsar. Kullanıcılar aracılığı ile metin kanallarını tanımlar. Uygunsuz davranışları engelleyecek filtreler mevcuttur. Bu filtrelerle beraber rahatsız olabileceğiniz içerikler anında engellenir ve size ulaşmadan ortadan kaldırılır.

Discord’da Görüntülü Sohbet Nasıl Edilir?

Uygulamanızda takılı herhangi bir kamera varsa görüntülü bir şekilde sohbet aşamasına geçilebilir. Tıpkı sesli sohbetteki gibi uygulamada bulunan ana sayfa bölümü ve içerisindeki direkt mesajlarından da arama gerçekleştirilebilir. 

Uygulamadaki kamera simgesinden görüntülü konuşma alanına erişebilirsiniz. Arkadaş listelerinizden dilediğinizi seçebilirsiniz ve kişilerle doğrudan görüntülü iletişime geçebilirsiniz. Görüntülü görüşme ağı en fazla 25 kişiyle sağlanabilir. Dilediğiniz şekilde sohbete başlayabilirsiniz. 

Herkesin severek kullandığı bu platformda iletişim ağı çok gelişmiş olduğu için kendi tercihinizle sohbete dilediğiniz yerden başlayabilirsiniz ve oyunları daha keyifli ve sürdürülebilir hale getirebilirsiniz.

Grup Aramaları Nasıl Oluşturulur?

Grup aramalarınızı oluşturabilmeniz için yapmanız gerekenlerden bir tanesi mesaj simgelerine basarak açılan sayfalardan grup dm si oluştur butonlarını bulabilirsiniz. Grup oluşturabilmeniz için yalnızca bunu yapmanız yeterli olacaktır. 

Bunun yanında ekran paylaşımı da yapabilmeniz için monitör simgesi bulunan ekrana basarak açılan sayfalarda seçtiğinin uygulamaları paylaşabilirsiniz. Herkesin görmesini istediğiniz siteleri tek bir seferde sunabilir ve birden fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Sunucu Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

Sunucuyu kurmak ve silmek de aynı kolaylıktadır. Bu işlemler için gerekli olanlar sayfanın solundaki önünüze çıkan listeleri seçerek sunucuya ulaşmanız olacaktır. Her sunucuda mevcut bulunan aşağıya doğru yönelen ok işaretleri mevcuttur. 

Delete server işaretine tıklayarak sunucunuzu silebilirsiniz. İşlemleriniz onaylandığında artık listede görünmeyecektir. Silme işlemleri de tıpkı açma işlemleri kadar kolay ve meşakkatsiz ilerler.

Oyun Nasıl Yayınlanır?

Uygulamanızda arkadaşlarınızla ve oluşturduğunuz toplumla beraber kendi ekranınızı yayınlayabilirsiniz. Herkese açık yayınlar yapabileceğiniz gibi sunuculardaki kişilere de aynı zamanda sesli sohbetler gerçekleştirebilirsiniz. Sunuculara açık bir şekilde sohbet yayını yapabilirsiniz. Yayını başlattığınızda kanallarda bazen sunucular sınırlıdır. 

Oyunda ilerlemek istediğinizde arkadaşlarınızla paylaşım ve yardımlaşmalarda bulunabilirsiniz. Görüntülü aramalarla birlikte ekran yayını yapabilir ve katılabilirsiniz. Resim içinde resim modları birleştirme özelliklerini kullanarak yayın yapabilirsiniz.

Discord’da Herkese Açık Sunucu Nasıl Yapılır?

Herkesin severek kullandığı uygulamada artık şahsi olarak discord fırsatları bulunuyor. Sunucu geliştiricilerle beraber paylaşımların yapıldığı bu oyun sisteminde oyun ilerleyişlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu konuda bilgilendirmeler yapabilir ve yardımcı olabilirsiniz. Herkese açık sunucuları keşfet butonundan davet edebilir veya sizlerde katılabilirsiniz. Takım arayan oyunculara katılabilirsiniz. 

Herkese açık sunucuların bazı kuralları vardır bunlar şu şekildedir;

  • Sunuculara katıldıktan sonra sizlere verilen kurallara uymak ve kabul etmek gerekir.

  • Kişi bilgilerinin paylaşılmaması

  • Kişileri rahatsız etmemek

  • Herhangi bir bilgi sızdırımda bulunmamak

  • Kötü amaçlı kullanmamak

Gibi kurallara uyarak herkese açık sunucularda oyun oynayabilir veya siz açabilirsiniz. Dilediğinizi kabul edebilir veya reddedebilirsiniz bu durumda tamamen kişinin elinde olan ve tercihine bağlı gelişmelerden bir tanesidir.

Discord’da Rol Nedir?

Discord da yöneticilere sağlanan bazı roller vardır. Bu roller genellikle kullanıcıları her zaman kontrol altında tutmak için sağlanır. Sunucu içlerindeki kontrolleri sağlayarak izinler verebilir veya bu izinleri sınırlandırabilir. Kimlerin görüntülü sohbet edebileceğini seçebilirsiniz.

Discord Gizlilik Esasları Nelerdir?

Her yazılım gibi discord da etkinleştirebilirsiniz. Sizlere özel gizlilik politikaları mevcuttur. Kimlerden mesaj alabileceğinizi de sizler seçebilirsiniz. Konuşmaların güvenliğini teyit ederek hareket edebilirsiniz. Tercih ve seçimler size ait olduğu için güncellemeleri de takip edebilirsiniz.

Discord’un Diğer Platformlardan Farkı Nedir?

Birçok özelliğiyle beraber kullanıcılara rahat bir kullanım sağlıyor. Bazı dijital platformların sağlayamadığı noktalarda ayırt edici oluyor. Hem kullanıcı dostu hem de kullanımı her zaman kolay ve anlaşılır kılmıştır. Herkesin ortak bir sunucuda buluşmasını sağlayarak hızlı bir iletişim platformu oluşturuyor. Sağlam bir alt yapı hazırlayarak geniş bir arayüzle beraber gönül rahatlığı ile kullanılabilir.

Discord’da Durum Kodları Nedir?

Durum kodları genellikle kişilerin müsait olup olmadıklarını bildirebildikleri kolay simgelerdir. Gri rengi çevrimiçi olduğunu kırmızı rengi rahatsız etme modunu sarı rengi boşta, yeşil çevrimiçi ve mor renk ise yayında olduğunu bildirir. Bu gibi simgelerle kişilerin aktif durumlarını takip ederek hareket edebilirsiniz. Sistemli ve düzenli yapısıyla oluşturulan bu platformda birçok kolaylık sağlanıyor.

Discord Avantajları Nelerdir?

Öncelikle ücretsiz olarak sunulan bu uygulamada işlem yapmak oldukça kolay ilerliyor. Kişiler dilediklerinde anında ve hızlı bir şekilde sohbet ederken bir yandan da fikir alışverişlerinde bulunabiliyor. Uygulamanın güvenliği ve kuralları oldukça basit olsa da kişilerin gönül rahatlığı ile ilgileniyor olmaları da talepleri artırıyor. 

 

Piyasada bulunan birçok uygulama ücretli bir şekilde sunuluyor hem ulaşmak hem de giriş sıkıntıları yaşatabiliyor. Bu denli kolay ve ücret almadan birçok şey yapabildiğiniz discord uygulaması beklentileri fazlasıyla karşılıyor.

En kaliteli discord servisleri için panelimize buradan ücretsiz üye olabilirsiniz.